Çözüldü ASUS B150M-K XMP ayarı açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

serhatkadir34

Hectopat
Daha fazla  
Disabled var sadece enabled olmuyor.

Şimdi Recep Baltaş'ın YouTube videosunu izledim anakarttan açılıyor fakat. Anakartım zaten 2400 MHz destekliyor o yüzden 2133 MHz ile arasında bir fark yok boşuna overclock yapıp RAM'leri yormama gerek yok bence.

Dosya Ekleri

• IMG_1668.jpeg
    IMG_1668.jpeg
    221,4 KB · Görüntüleme: 54
  • IMG_1669.jpeg
    IMG_1669.jpeg
    217,3 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi
Disabled var sadece enabled olmuyor.

Şimdi Recep Baltaş'ın YouTube videosunu izledim anakarttan açılıyor fakat. Anakartım zaten 2400 MHz destekliyor o yüzden 2133 MHz ile arasında bir fark yok boşuna overclock yapıp RAM'leri yormama gerek yok bence.

Hocam XMP overclock değildir RAM'leri olması gereken hızda çalıştırmaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    162,1 KB · Görüntüleme: 33
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    34,2 KB · Görüntüleme: 29

Intel'e de öğretin. 😀 😀

Hocam 3600MHz yazan RAM aldığınızda default olarak 2400 ya da 2133'te çalışıyor XMP açtığınızda 3600 oluyor. Ne yani şimdi overclock dediğiniz için 3600'de kullanmayalım mı boşuna mı para verdik?

Bu bir overclock işemi evet fakat normal bir overclock işlemi değil. Frekans yükseltme işlemi olduğundan dolayı overclock deniliyor ancak XMP'nin yaptığı şey RAM'in limitini geçip zorlamak değil kendi olması gereken hızına getirtmektir.

Hocam 3600MHz yazan RAM aldığınızda default olarak 2400 ya da 2133'te çalışıyor XMP açtığınızda 3600 oluyor. Ne yani şimdi overclock dediğiniz için 3600'de kullanmayalım mı boşuna mı para verdik?
Kullanın tabi, kullanıp kullanmamak konu değil. Kullandığınızda overclock yapmış oluyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı