Ha OC yapar mı? Evet, sonuçta işlemci Ryzen 5, eti ne budu ne. Ama o VRM'ler hiç de iç açıcı değil. Sağlam VDROP yedirir peak voltaj da sağlam tokatlar gibime geliyor.
OC'nin kralları MSI B450M Mortar'dır, Mortar Titanium'dur, Tomahawk'dır. En kötü ihtimalle Gaming Plus'dır. Asus TUF kullanıyorum, BIOS'da OC için çok az seçenek var. BCLK frekansı ayarlanmıyor, FCLK yok, OVP yok...
Dediğim gibi bütçe yoksa alınır, OC de yapılır ama OC için anakartı sağlam tutmakta fayda var.
GIGABYTE B450 GAMING X AMD B450 Socket AM4 Ryzen™ DDR4 2933MHz USB 3.1 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Peki. Biraz bütçemi arttırsam, B450 Tomahawk mı alıyım yoksa B450 Tomahawk MAX mi? Hangisi daha iyi O.C yapar? Yoksa ikiside aynı bir O.C yapma düzeyine mi sahip?
Öncelikle şunu söyliyim Micro ATX Tomahawk yok.
Mortar modeli üzerinden konuşuyorum, aynı yapıya sahipler sadece Max olanlarda BIOS çipleri daha büyük ve direkt 3.Nesil destekli geliyor.
Peki ben overclock yapmiycagim lakin eger b450m dragon alir isem ryzen 5 2600x eger ben gigabyte s2h alirsam 12nm ryzen 5 1600 alabilirim hangisini öneriyorsun
Bide b450m dragon + r5 2600x alirsam incehesap musteri hizmetlerini arayip 50 lira daha az olan gigabyte s2h ile degisirlermi???