ASUS B550-E anakartta ff Q kodu nedir?

Pterodactyl

Centipat
Katılım
22 Mart 2020
Mesajlar
144
Çözümler
1
Merhaba, sistemimi yeni topladım. Anakartım sistem başladığında 40 Q kodu verirken sonradan ff koduna sabitleniyor. Anladığım kadarıyla bu bir hata kodu ama şu ana kadar bir sıkıntı da yaratmadı. Bunun Aura yazılımı ile ilgili olduğunu ve kaldırınca düzeldiğini okudum ama ne kadar doğru bilmiyorum. Bu bir problem mi ve eğer problemse nasıl çözebilirim?
@Amanita
 
Şu an itibarıyla 40 kodu alıyorum bazen 30 oluyor. Şimdilik düzelmiş gibi görünüyor. İki kodun da resmini paylaşıyorum.
IMG-20210508-WA0011.jpeg
IMG_20210510_115120.jpg
 
30/40 kodları uyku moduyla alakalı sanırım. FFtam bir hata kodu değil anladığım kadarıyla sistem boştayken öyle duruyor olabilir. Bilgisayarın normal işleyişinde bir sorun var mı? Alman gereken benchmark değerlerini ya da oyunlarda doğru fps alıyor musun? Sıcaklık değerlerin de normalse kafaya takma bence. Fotoğraftan tam belli olmuyor ama ramler 2. ve 4. slota takılı değil mi ? Öyleyse bile çıkartıp yeniden takabilirsin. Biosunun ve chipsetlerinin güncel olduğundan emin ol yeter.
 
Hızlı önyükleme etkinleştirilmiş ve bilgisayarın hazırda bekletme durumundan uyandığını belirten
kod. Endişelenmeni gerektirecek bi durum değil.Bios'dan da enable(aktif) veya disable(pasif) yapabilirsin

attachment.jpg
 
30/40 kodları uyku moduyla alakalı sanırım. Fftam bir hata kodu değil anladığım kadarıyla sistem boştayken öyle duruyor olabilir. Bilgisayarın normal işleyişinde bir sorun var mı? Alman gereken benchmark değerlerini ya da oyunlarda doğru FPS alıyor musun? Sıcaklık değerlerin de normalse kafaya takma bence. Fotoğraftan tam belli olmuyor ama RAM'ler 2. ve 4. slota takılı değil mi? Öyleyse bile çıkartıp yeniden takabilirsin. Biosunun ve chipsetlerinin güncel olduğundan emin ol yeter.

Evet 40 sistem başladığı zamanda, 30 da uyku modundan başlangıca geçtiği zamanda oluyor. RAM slotlarının nasıl sayıldığını bilmiyorum ama fotoğrafa baktığında sağdan başlayınca 2. ve 4. yuvada. Eğer soldan sağa sayıyorsak 1 ve 3 oluyor çünkü o yüzden belirttim 😁 FPS için program önerirseniz harika olur henüz bulamadım. Sıcaklık değerlerinde ise işlemcim maksimum 51 dereceyi ekran kartım da 58 dereceyi gördü. SSD 41 derecedeydi, RAM'ler de maksimum 34 dereceyi gördü. Hw monitör programıyla aldığım maksimum değerler bunlar. Medium grafikte 1080p Fall Guys oynadım. BIOS son sürümde, chipsetleri nereden kontrol edeceğimi bilmiyorum ama güncel diye tahmin ediyorum.

Hızlı önyükleme etkinleştirilmiş ve bilgisayarın hazırda bekletme durumundan uyandığını belirten.
Kod. Endişelenmeni gerektirecek bir durum değil. BIOS'dan da enable(aktif) veya disable(pasif) yapabilirsin.

Eki Görüntüle 1016908

Teşekkürler, rahatladım 😁 peki ben bir ayar yapmamama rağmen neden kendi kendine geçti onu anlayamadım. Şu an ff kodu almıyorum.
 
Msı afterburner. Sıcaklık/kullanım yüzdesi/fps için en kullanışlı program. İşlemci tarafından saymaya başlanır. Yani soldan sağa doğru slotlar 1-2-3-4. Genelde 2. Ve 4. Kullanılır. Anakartının sayfasına gideceksin hangş marka modelse. Orada "support" kısmında "downloads" sonra oradan "chipset&drivers kısmında güncelleyebilirsin her şeyi. Riskli olabiliuor. Çok kafana takma sistem normal çalışıyorsa.
 
MSI Afterburner. Sıcaklık/kullanım yüzdesi/fps için en kullanışlı program. İşlemci tarafından saymaya başlanır. Yani soldan sağa doğru slotlar 1-2-3-4. Genelde 2. Ve 4. Kullanılır. Anakartının sayfasına gideceksin hangş marka modelse. Orada "Support" kısmında "downloads" sonra oradan "chipset&drivers kısmında güncelleyebilirsin her şeyi. Riskli olabiliuor. Çok kafana takma sistem normal çalışıyorsa.

Afterburner sitesindeki linkten indirilmiyor indirme kısmına tıkladığımda herhangi bir şey olmuyor daha önce de denemiştim. Başka tarayıcıdan denedim bu sefer de not found hatası alıyorum. Forumda bununla ilgili başlık bile açılmış bazılarında bu sorun yaşanıyormuş. Başka bir alternatif uygulama var mı?

Kaynağı görüntüle yapıp aşağıdaki indirme linkini buldum ama sonuç aynı. Not found hatası alıyorum.


Buradan indirebildim.

 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı