ASUS B550-E ve MSI GTX970-ME sistem kapanıyor

Samet Safa Sert

Kilopat
Katılım
25 Temmuz 2014
Mesajlar
62
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Herkese iyi günler 3-4 aydır kullandığım kendim topladığım bilgisayarımda 3-4 aydır aynı sorunla karşılaşıyorum. Şu aralar normal Chrome'da video izlerken kapanmaya başladı.
Sorunum şu şekilde bilgisayarı normal Power butonu ile çalıştırdığımda hiçbir problem olmuyor. Önce ASUS BIOS'a giriş ekranı geliyor 2 sn. duruyor daha sonra UEFI Boot yapıyor ve sorunsuz Windows'a giriyorum. Ama bilgisayar kullanımı esnasında bir yeniden başlatmam gerekiyor, başka bir şey oluyor, bilgisayarı yeniden başlat dediğimde anakarttaki Q Code ekranında önce D6 yazıyor, sonrasında sağ üstte bulunan Boot, GPU, RAM ve CPU arıza ışıklarından GPU olan yanıyor ve ekranım 10 saniye sonra anca geliyor. Arıza ışığı yanık kalıyor. Ne yaptımsa çözemedim. Bu ekran kartı arızası yandığı esnada bilgisayarı yeniden başlattığım zamanlarda mesela BIOS'a girmem gerekirse giremiyorum direkt olarak Windows aktif oluyor. Sistemi düzgün kurduğumdan eminim daha önce bu problemi çözmek için format da attım. Onunla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
 
Ekran kartı veya PSU kaynaklı olabilir. Ekran kartı için Furmark testi yapın. PSU için ise OCCT testi yapabilirsiniz.
 
Ekran kartı veya PSU kaynaklı olabilir. Ekran kartı için Furmark testi yapın. PSU için ise OCCT testi yapabilirsiniz.
Bilgisayarı günlük kullanıyorum. Aklınıza gelebilecek her türlü stress testine soktum her şeyi denedim. Herhangi bi sorunla karşılaşmadım. Yeniden başlattığımda D6 diyor ve VGA arıza ışığını yakıyor. 5 -10 saniye sonra açılıyor ama arıza ışığı kalıyor orada.
 
BIOS, Windows ve sürücüler güncel mi?
 
Anladım hocam. Dediğinize göre ekran kartında sıkıntı olabilir. Anakartta bulunan diğer X16 slotu ile de deneyebilirsiniz.
 
Daha farklı bir durum da olabilir. Denemek gerekir.
 
Tamamen aynısını denk gelmeyebilir. Farklı arızalar da olabilir.
 

Geri
Yukarı