Çözüldü ASUS B550 F QLED VGA uyarı ışığı yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Benker

Kilopat
Katılım
16 Mayıs 2014
Mesajlar
193
Çözümler
2
Yer
Adana, Turkey
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sistemi yeni topladım sayılır, hiçbir sorunum yok fakat anakart üzerinde sürekli yanan bir uyarı LED'i var.
Kullanım kılavuzuna göre bu ışık, bir "vga hatası" olduğunda yanarmış.

İşlemcim AMD Ryzen 5 5600X. Bunun grafik özelliği yok. Yani ayrı bir ekran kartı takmadan zaten görüntü vermeyen bir sistem. Uyarının bu yüzden olduğunu düşünüyorum ama mantıken de bir ekran kartı taktığımı anakart algılayıp bu uyarıyı durdurabilirdi zannediyorum.

Bu arada anakartım ASUS STRIX B550 F GAMING.

Acaba bunun başka bir sebebi olabilir mi? Yapmam gereken bir şey var mı?
 

Dosya Ekleri

  • vga led.jpg
    vga led.jpg
    306,5 KB · Görüntüleme: 173
Çözüm
13 Ocak'ta yani 2 gün önce yeni bir BIOS ama beta olarak sunulmuş.

Şimdi indirip güncelledim.
Güncellemenin başarıyla sonuçlandığını bildirdikten sonra LED'lerle ilgili bir mesaj verdi ve kapatmayın uyarısı yaptı.

O da bitip Windows'a girdikten sonra artık o uyarı ışığının yanmadığını gördüm. 🙂 👍

İlgilenen arkadaşlara teşekkür ediyor, aynı anakartı kullananları BIOS güncellemeye davet ediyorum.
ROG STRIX B550-F GAMING (WI-FI) | ROG Strix | Gaming Anakartlar|ROG - Republic of Gamers|ROG Türkiye (asus.com)
İşlemci ve ekran kartınız nedir acaba?
Ekran kartınızın yeni bir sürücüsü çıkmış olabilir mi?
Ben de bıktım bu uyarı ışıklarının 3 gün kapalı kalıp sonra açılmasından... Her defasında güncellenmesi gereken birşeyler çıkıyor.
 
İşlemcim 3600XT ekran kartım da MSI GTX970 me Limited Edition bütün güncellemeleri kontrol ettim hepsinin kendi websitesinden fakat düzelmiyor bazen uyarı veriyor direkt Windows ekranı geliyor. Uyarı verdiği zamanlarda biosa giremiyorum.
 
İlginç olan biosa girememeniz.

Dün benim de aynı ışık yanıyordu. Ekran kartımın (AMD) sürücüsünü kontrol ettim 23 şubatta yeni bir sürücü çıkmıştı. Yükledim ve ışık söndü.

Ben bu durumu o kadar sık yaşadım ki, artık kafama takmama kararı almıştım. Fakat biosa girememek pek kabul edilemez bir durum. Bilemiyorum başka ne olabilir ?
 
Açılışta ışıklar sırayla yanıp kontrol ediyorken USB aygıtlarına da elektrik gidiyor klavye ve farenin ışığı yanıyor fakat ekran kartı arızası yandığı anda diğer elemanların elektriği kesiliyor 1 2 saniyeliğine ve delete tuşuna bassam bile biosa giremiyorum. 4 5 saniye sonra direkt olarak Windows ekranı geliyor sonrasında. Sistem ile ilgili olacağını düşünmüyorum ama hata vermediği bir anında format atmayı düşünüyorum. Korkum format atılırken ki açma kapama olaylarında hata vermesi.
 
Bence bir süre kendi haline bırakıp durumu izleyin. Nasılsa sistemi kullanabiliyorsunuz. Belki gözünüze çarpan bir ipucu yakalarsınız. Bu arada ekran kartı dışında da diğer tüm güncellemeleri sık sık kontrol edin. Bu anakart duruma biraz fazla müdahil oluyor gibi. Umarım ciddi bir arıza yoktur ve zaman içinde hallolur.
Bugün açtığımda yine uyarı ışıklarından biri yanıyordu. Tüm sürücü güncellemelerini kontrol ettim herşey günceldi.

Olduğu gibi bırakıp akşama kadar oynadım. Yatacağım sırada kapatmak istediğimde bir windows güncellemesi olduğu ve sistemin yeniden başlatılmasının gerektiği ile ilgili mesajı görünce "acaba" dedim.

Kapatmaktan vazgeçip sistemi yeniden başlattığımda kısa bir güncelleme ekranından sonra sabahki uyarı ışığının sönmüş olduğunu gördüm.🙂
 
Son düzenleme:
Sürücüleri Armoury Crate yüklüyor. Ona göre hepsi güncel. Benim ayrıca her donanım için gidip sürücü aramama yine de gerek var mıdır? Burada VGA uyarısı söz konusu olduğuna göre ekran kartının sürücüsünü kaldırıp yeniden kurmayı mı denemeliyim?

Sistem masanın altında yerde idi. 3-4 gün önce farkettiğim ışığa ufak bir seyahat sebebiyle aldırmamıştım. Şimdi seyahatten döndüm ve tüm kabloları çıkarıp kasayı masa üzerine aldığım için zaten önerinizi bilmeden denemiş oldum.

BIOS u çok yeniydi ama yine kontrol edeyim.
Armory create'den sürücü güncellemesi veya indirmesi yapmayınız hatalı sonuçlanabilir (bu yaşadığınız durum gibi) genellikle ürünün kendi sitesinden indirin. Armory create den indirdiğiniz yazılım sürümü stabil olsa bile araya ek program girdiği için işler karışabilir.
 
Merhabalar konuyla ilgili benim sorunum düzelmedi
Anakart: B550-F GAMİNG (Wi-Fi'siz Model)
İşlemci: Ryzen 5 3600
Ram: Adata 32 gb
Ekran Kartı: XFX 6600

Sorunum öncelerde sadece beyaz ışık yanık kalıyordu ve bilgisayarım açılıyordu,
son 1 haftadır beyaz ışıkta kalıyor ve görüntü vermiyor, bilgisayarımı 3-5 defa kapa aç yaptıktan sonra görüntü geliyor ve beyaz ışık yanmıyor, beyazdan sonra yeşil yanıyor ve bilgisayarım açılıyor.
Bu konu ile ilgili bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
 
Arkadaşlar bu sorunu bende yaşıyorum. bilgisayar uzun süre kapalı kaldıktan sonra açıldığında bütün ışıklar yanıp sönüyor ve kilit ekranına geldiğinde sadece beyaz ışık yanıyor. Kilit ekranında yeniden başlat dediğimde bir sonraki başlatmada ışık sönüyor. Şimdilik böyle bir çözüm buldum. Ekran kartına takılan PCI-E kablolarını değiştireceğim bugün belki sorun onlardadır. Denedikten sonra burada durum güncellemesi yaparım.
 

Geri
Yukarı