ASUS B550-F ve Ryzen 7 3800X Boot sorunu

EkoBiceps

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum. Bazı zamanlar bilgisayarı açıyorum ekran kartına işlemci fanına her yere ışık geliyor fanlar dönüyor ancak sistem Boost etmiyor. Ana kartın üzerinde sarı bir ışık yanıyor sadece. Bilgisayarı düğmesine basılı tutarak kapatıyorum. Tekrar açıyorum. 2-3 kere böyle denedikten sonra sistem normal bir şekilde kendisini açıyor. Bunun sebebi ne olabilir? İngilizce bazı kaynaklar araştırdım aynı sorunu bu kart ile yaşayan kişiler olmuş. Ancak pek anlayamadım.

Sistemim şu şekilde;
ASUS B550-F.
Ryzen 7 3800X.
4x8 Kingston HyperX Fury CL17 3600MHz
MSI RTX 2060 Super Gaming X.
Windows'un kurulu olduğu: 128 GB Kingston SSD

Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum. Bazı zamanlar bilgisayarı açıyorum ekran kartına işlemci fanına her yere ışık geliyor fanlar dönüyor ancak sistem Boost etmiyor. Ana kartın üzerinde sarı bir ışık yanıyor sadece. Bilgisayarı düğmesine basılı tutarak kapatıyorum. Tekrar açıyorum. 2-3 kere böyle denedikten sonra sistem normal bir şekilde kendisini açıyor. Bunun sebebi ne olabilir? İngilizce bazı kaynaklar araştırdım aynı sorunu bu kart ile yaşayan kişiler olmuş. Ancak pek anlayamadım.

Sistemim şu şekilde;
ASUS B550-F.
Ryzen 7 3800X.
4x8 Kingston HyperX Fury CL17 3600MHz
MSI RTX 2060 Super Gaming X.
Windows'un kurulu olduğu: 128 GB Kingston SSD
Anakart İ/O arızası gibi gözüküyor, BİOS güncel mi?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    30,3 KB · Görüntüleme: 47
BIOS'da 0244 x64 gözüküyor son sürüm sitesinden baktığımda böyle bir ibare bulamadım ama cahilliğime ver son sürümü bu sanırım

Şimdi buldum 0244'ün üzerine gelenleri tek tek mi indirip kurmalıyım yoksa en üsttekini indirsem yeterli mi?
Evet son sürüm, sorun bana anakart ile alakalı gibi geldi. Fakat kesin bir şey söyleyemem.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı