ASUS B550M anakartta Memory Context Restore ayarı yok

kryzexia

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 5 5600X. Xfx Rx 6700 Xt Merc 12Gb. Gigabyte A520M K V2. HyperX Fury 2×8 16Gb Cl 17 3600 Mhz. Wd Green 480Gb M.2. İd Cooling Se 214-Xt White Rgb. Rampage 600w 80+ Bronze. Zoko Melody Mesh.
Merhaba. Bugün yeni bir DDR4 sistem kurdum. Bilgisayara güç verince güç geldiğini gördüm ama açılmadı. Bir iki dakika bekledikten sonra ekran geldi ve bilgisayar açıldı. Biraz araştırınca sorunun RAM'lerden kaynaklandığını öğrendim. İzlediğim videolarda BIOS'tan “memory context restore” ayarını “enabled” yapınca sorunun çözüldüğünü gördüm. Ancak benim ASUS B550M-A Wi-Fi anakartımda böyle bir ayar yok. Bu geç açılma sorununu nasıl çözebilirim? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Memory Context Restore ayarı AM5 platformuna özel, dolayısıyla siz kullanamazsınız. BIOS güncellemesi varsa güncelleyin.

Güncelledim ama halen geç açılıyor bilgisayar. Bir çözümü var mıdır?

Güncelledim ama halen geç açılıyor bilgisayar. Bir çözümü var mıdır?

Bu kadar geç açılması bir aygıta takılıp kalmasından oluyor olabilir. Sistem ilk açılışta sisteme bağlı olan aygıtları kontrol eder, bir aygıtta sorun yaşanırsa o aygıt uzun bir süre bekletir ve en sonunda onu da geçtikten sonra ekrana görüntü gelir.

Bu durumda sisteme bağlı olan aygıtları tek tek çıkarmayı deneyin. En basitinden USB'ler ile başlayın. Genelde bu tip durumu disklerden dolayı yapar o yüzden disk bağlıysa diskleri söküp de bir bakın.

Bu kadar geç açılması bir aygıta takılıp kalmasından oluyor olabilir. Sistem ilk açılışta sisteme bağlı olan aygıtları kontrol eder, bir aygıtta sorun yaşanırsa o aygıt uzun bir süre bekletir ve en sonunda onu da geçtikten sonra ekrana görüntü gelir.

Bu durumda sisteme bağlı olan aygıtları tek tek çıkarmayı deneyin. En basitinden USB'ler ile başlayın. Genelde bu tip durumu disklerden dolayı yapar o yüzden disk bağlıysa diskleri söküp de bir bakın.
Teşekkürler deneyeceğim sonra yazarım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı