ASUS B650M-R BIOS güncellemesi sonrası performans kaybı oluştu

inski

Megapat
Daha fazla  
RAM
Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30
İşlemci
Ryzen 7500F
Öncelikle selamlar,

ASUS B650M-R anakart kullanıcısıyım. Sistemimde Ryzen 7500F işlemci, 2x16 GB Viper 6000 MHz RAM, RTX 2070 Super ekran kartı ve Kingston 1 TB M.2 SSD kullanmaktayım.

Geçen gün BIOS sürümümü ASUS'un yeni paylaştığı 3287 sürümüne güncelledim fakat güncellemeden sonra sistemimde performans kaybı yaşadığımı fark ettim. Sistem birkaç kez açıldı ancak görüntü gelmedi; tekrar denemelerimde ise açıldı. Bu sebeple BIOS sürümünü bir önceki sürüme çektim ve RAM'lerimi EXPO ile kullanmaya başladım.

Fakat bu sefer SSD ile ilgili mavi ekran hataları almaya başladım ve sonrasında sistemde tekrar ekrana görüntü gelmediği durumlar oldu. Bunun üzerine BIOS pilini çıkarıp BIOS'u sıfırladım ve EXPO Tweaked ayarını kullanmaya başladım. Sistem gayet iyi çalışıyorken bir süre sonra performans kaybı yaşadığımı hissettim; belki yarın tekrar açılırken görüntü gelmeyebilir.

Sizlere şunu danışmak istiyorum:
Bu yaptığım işlemlerle, gerek doğru gerek yanlış olarak, bilgisayarımda performans düşüklüğüne sebep olan durumu tespit edebilme şansım var mıdır?

Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı