ASUS BIOS güncellerken flash görünmüyor

joshuan

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, anakartım ASUS Prime A520-M. BIOS versiyonum 2806, 3002'ye yükseltmek istiyorum ama flash belleğim görünmüyor. Aynı şey format atmaya çalışırken de başıma geldi ve format atamadım. Flashımı görseldeki gibi biçimlendirdim bu arada seçeneklerde sadece exFAT ve NTFS var. Yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (9).png
    Ekran Görüntüsü (9).png
    14,5 KB · Görüntüleme: 93
Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı anakartlar BIOS güncellemesi için FAT32 biçiminde bir disk istediği için. Bu sizin anakartınız için geçerli değil.

Doğrudur hocam. Otomatik güncellemelere BIOS'u da dahil etmişler.
Windows Update içine göz gedirirken Inyside Software diye bir şey görmüştüm isteğe bağlı kısmında, Allah Allah la bu benim anakart diyip güncelle diyince reboot sonrası BIOS güncellemeye başladı sistem :D

Windows Update içine göz gedirirken Inyside Software diye bir şey görmüştüm isteğe bağlı kısmında, Allah Allah diyip güncelle diyince reboot sonrası BIOS güncellemeye başladı sistem :D
Alışkın olmadığınız için de panik yaptınız tabii. :)

Ama iyi bir şey. Millet yapmaya korkuyor diye otomatiğe bağlamışlar. Yani diyor ki; hepsini güncelle, sorunum var deme.

Alışkın olmadığınız için de panik yaptınız tabii. :)
Yok panik yaşanmadı da garip gelmişti. Teknolojinin ENIAC'dan günümüze geldiği noktayı falan hissettim ve gözlemledim. Öyle işte güzeldi :D

Ama iyi bir şey. Millet yapmaya korkuyor diye otomatiğe bağlamışlar. Yani diyor ki; hepsini güncelle, sorunum var deme.
BIOS güncellemesi standart driver güncellemesinden öte bir şey hocam, eğer anakart kör flaş falan desteklemiyorsa BIOS çipini çıkartıp flaşlamak gerekiyor ki haliyle o aparatlar ve ikinci bir bilgisayar da çoğu kişide olan şeyler değil :D

Yok panik yaşanmadı da garip gelmişti. Teknolojinin ENIAC'dan günümüze geldiği noktayı falan hissettim ve gözlemledim. Öyle işte güzeldi :D

BIOS güncellemesi standart driver güncellemesinden öte bir şey hocam, eğer anakart kör flaş falan desteklemiyorsa BIOS çipini çıkartıp flaşlamak gerekiyor ki haliyle o aparatlar ve ikinci bir bilgisayar da çoğu kişide olan şeyler değil :D
Doğrudur hocam. Bilinçsizce yapılırsa anakart tuğla olabilir. :)

Doğrudur hocam. Bilinçsizce yapılırsa anakart tuğla olabilir. :)
Tek bilinçsiz yapılması da değil, flaşlama sırasında disk bozulsa, flaş dosyası diske bozuk taşınsa ya da dosya hepten bozuk inse, anakart kendinden sebepli flaş sırasında yazılımsal bir hata yapsa geçmişler olsun.

Malum edevata örnek foto:

Biliyorum hocam bunu. Zamanında çok uğraştım. Ama o zamanlar Eprom'u sökmeden yapamıyorduk. Şimdi mandal gibi bir aparatla sökmeden yapılabiliyor.

Hocam dosyaları çıkarttım yanlış yapmamak için ssleride atıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20230407_151036.jpg
    IMG_20230407_151036.jpg
    158,8 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_20230407_151052.jpg
    IMG_20230407_151052.jpg
    84,7 KB · Görüntüleme: 43

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı