ASUS DSL ac 51 hat değerleri

emre.11

Hectopat
Daha fazla  

Line Stats
DownstreamUpstream
TCM(Trellis Coded Modulation)OnOn
SNR Margin20.4 dB30.0 dB
Line Attenuation8.1 dB15.4 dB
Path ModeFastPathFastPath
Interleave Depth11
Data Rate35839 kbps3068 kbps
MAX Rate88560 kbps34288 kbps
POWER13.7 dbm8.4 dbm
INP0.0 symbols0.0 symbols
INP-SHINE--
INP-REIN--
CRC10

Hat değerlerim iyi durumda mı acaba? Kaç download ve upload alabiliriz paket yükseltsek?

Hat değerlerinde maximum 86.48 Mbps diyor fakat bu hızı tam aldığında SNR değerin 3-4 arası olacaktır. Bu değerler ile alınabileceğin en yüksek hız 70 Mbps'dir, o zaman SNR değerin 9-10 arası olur. Hatta sıkıntı mevcut.

60-75 alırsını max rate bakarak söylemiş olabilirsiniz ama hız artıp snr düştükçe hat stabiliteyi kaybedicek.
88Mbit 7-8SNR ile kullanıyorum. SNR muhabbeti her hat için geçerli değil. 1 SNR'ye düşüp tam hız alarak kayıpsız kullanmak mümkün. Hattın durumunu bilmediğim içinde 60-75 gibi bir olasılık verdim. Salt SNR'ye bakarak bağlantın stabil olmaz demek doğru değil.

@Unavailableuser ben kendimden yola çıkarak söylüyorum 35 mbps kullanıyorum 50 de yaşamadığım sorun kalmıyor hemen hemende hat değerlerimiz aynı.
Kendinden yola çıkmak ve değerlerin aynı olduğunu söylemek doğru değil. Ankara'da ki evimde SNR 7.9 olduğu an bağlantı kopuyor. Ancak memleketteki evde tweak ile SNR 3 bile düşsem hiçbir kopma ve paket kaybı olmuyor. Hat kalitesini buraya bakarak anlayamazsın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı