ASUS DSL-AX82U WI-FI6 vs Keenetic Hopper DSL KN-3611

bugraozcam

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Herkese merhaba, ofis için internet problemlerinden çok sıkıldık ve modemi değiştirmeye karar verdik. Ben de kendi çapımda internette biraz araştırma yaparak bulduğum cihazları sizlere sormak istedim.

Öncelikle fiber internet yok. Bağlanan cihaz sayısı 9 ve her biri yoğun kullanıyor. Tüm cihazlar Wi-Fi 6 destekliyor. (802.11 ax)
Şu an kullandığımız modem, TTNET'in verdiği ZTE Zxhn H168A.
  • İlk alternatif ASUS DSL-AX82U AX5400
  • İkinci alternatif Keenetic Hopper DSL AX3000 KN-3611
  • Üçüncü alternatif; ana modemi köprüye alıp Huawei Wi-Fi AX3S, Wi-Fi 6 AX3000 cihazı almak.
Sizce hangisi mantıklı ve harcanan paranın karşılığı olur? Ofise alacağımız için şimdi performans artışı yaşamazsak ihale bana kalacak. Şimdiden teşekkür ederim. Bu arada bu cihazlar benim bulduğum cihazlar farklı önerilerinize açığım.

ofisiniz (9 yoğun kullanıcı, DSL hattı) için en dengeli / en az riskli seçim genelde Keenetic Hopper (AX3000) olur — ama bütçe ve en yüksek tek-kutu performansı arıyorsanız ASUS DSL-AX82U (AX5400) daha hızlı kablosuz kapasite ve güçlü donanım sunar. Huawei AX3S ise yalnızca Wi-Fi erişim noktası olarak alınırsa işe yarar; ama modem+router olarak kullanmak (veya ZTE'yi Bridge'e alıp yanına koymak) daha fazla yapılandırma gerektirir ve sınırlı çok-kullanıcı yönetimi/fonk. Aşağıda kısa gerekçe + somut öneriler/faydalı ayarlar var.

• bütçe-kısıtı + stabil yönetim + Türkçe destek istiyorsanız → Keenetic Hopper (AX3000).
  • Mümkün olan en iyi tek-kutuda kablosuz hız ve düşük gecikme (ve biraz oyun/önceliklendirme) istiyorsanız → ASUS DSL-AX82U (AX5400).
  • Sadece Wi-Fi'yi iyileştirmek istiyor, modem performansından memnunsanız ve ucuz çözüme yöneliyorsanız → ZTE'yi Bridge'e alıp Huawei AX3S (ama bu seçeneğin riskleri ve sınırlamaları var).
Kısaca hocam ax3000 alın uğraşmayın

Herkese merhaba, ofis için internet problemlerinden çok sıkıldık ve modemi değiştirmeye karar verdik. Ben de kendi çapımda internette biraz araştırma yaparak bulduğum cihazları sizlere sormak istedim.

Öncelikle fiber internet yok. Bağlanan cihaz sayısı 9 ve her biri yoğun kullanıyor. Tüm cihazlar Wi-Fi 6 destekliyor. (802.11 ax)
Şu an kullandığımız modem, TTNET'in verdiği ZTE Zxhn H168a.
  • İlk alternatif ASUS DSL-AX82u AX5400.
  • İkinci alternatif Keenetic Hopper DSL AX3000 KN-3611
  • Üçüncü alternatif; ana modemi köprüye alıp Huawei Wi-Fi AX3s, Wi-Fi 6 AX3000 cihazı almak.
Sizce hangisi mantıklı ve harcanan paranın karşılığı olur? Ofise alacağımız için şimdi performans artışı yaşamazsak ihale bana kalacak. Şimdiden teşekkür ederim. Bu arada bu cihazlar benim bulduğum cihazlar farklı önerilerinize açığım.

Ofis kaç m² ve cihazdan ne gibi özellikler bekliyorsun cihaza VPN'ya da firewall tarzı işlerde kullanacak mısın?

ofisiniz (9 yoğun kullanıcı, DSL hattı) için en dengeli / en az riskli seçim genelde Keenetic Hopper (AX3000) olur — ama bütçe ve en yüksek tek-kutu performansı arıyorsanız ASUS DSL-AX82u (AX5400) daha hızlı kablosuz kapasite ve güçlü donanım sunar. Huawei AX3s ise yalnızca Wi-Fi erişim noktası olarak alınırsa işe yarar; ama modem+router olarak kullanmak (veya ZTE'yi Bridge'e alıp yanına koymak) daha fazla yapılandırma gerektirir ve sınırlı çok-kullanıcı yönetimi/fonk. aşağıda kısa gerekçe + somut öneriler/faydalı ayarlar var.

• bütçe-kısıtı + stabil yönetim + Türkçe destek istiyorsanız → Keenetic Hopper (AX3000).
  • mümkün olan en iyi tek-kutuda kablosuz hız ve düşük gecikme (ve biraz oyun/önceliklendirme) istiyorsanız → ASUS DSL-AX82u (AX5400).
  • sadece Wi-Fi'yi iyileştirmek istiyor, modem performansından memnunsanız ve ucuz çözüme yöneliyorsanız → ZTE'yi Bridge'e alıp Huawei AX3s (ama bu seçeneğin riskleri ve sınırlamaları var).
Kısaca hocam AX3000 alın uğraşmayın.

Hocam ilginiz için teşekkür ederim. Bütçeden yana problemimiz yok ama karşılığını alamazsak başım ağrıyacak.

Ofis kaç m² ve cihazdan ne gibi özellikler bekliyorsun cihaza VPN'ya da firewall tarzı işlerde kullanacak mısın?

Ofis 110 120 metre kare. VPN'ya da firewall gibi beklentimiz yok. Siz yazınca ne olduğunu öğrendim :) internet hızımız yükselsin kopukluk kesintiler düşsün tek isteğimiz. Ofiste herkes olunca bariz bir şekilde çöküyor modem sürekli kopmalar vs. bazen 80 megabit hız alıyoruz. Bazen 3'e 4'e düşüyor. En çok da en uçtaki bilgisayar sıkıntı yaşıyor. menzil güçlendirici aldık xiami ax1500 ama hiç etki etmedi.

Hocam ilginiz için teşekkür ederim. Bütçeden yana problemimiz yok ama karşılığını alamazsak başım ağrıyacak.

Ofis 110 120 metre kare. VPN'ya da firewall gibi beklentimiz yok. Siz yazınca ne olduğunu öğrendim :) internet hızımız yükselsin kopukluk kesintiler düşsün tek isteğimiz. Ofiste herkes olunca bariz bir şekilde çöküyor modem sürekli kopmalar vs. bazen 80 megabit hız alıyoruz. Bazen 3'e 4'e düşüyor. En çok da en uçtaki bilgisayar sıkıntı yaşıyor. Menzil güçlendirici aldık xiami AX1500 ama hiç etki etmedi.

Ev olsaydı modemin yanına Xiaomi AX3000T alıp ona penwrt kurup ana cihaz olarak onu kullanmanı önerirdim ama ofis gibi bir ortamda stabiliteye ihtiyaç olduğu için Keenetic Hopper DSL sizin için çok daha iyi bir seçenek olur ve ASUS modem kesinlikle aşırı pahalı aynı paraya o ofise en kral mesh router sistemini kurabilirsin.

Ev olsaydı modemin yanına Xiaomi AX3000T alıp ona penwrt kurup ana cihaz olarak onu kullanmanı önerirdim ama ofis gibi bir ortamda stabiliteye ihtiyaç olduğu için Keenetic Hopper DSL sizin için çok daha iyi bir seçenek olur ve ASUS modem kesinlikle aşırı pahalı aynı paraya o ofise en kral mesh router sistemini kurabilirsin.

ASUS modemi alırsak 2. el alacağız :) 7500'e buldum internette.

ASUS modemi alırsak 2. el alacağız :) 7500'e buldum internette.

Gene de değmez ve ASUS ağ ürünleri yazılım stabilitesi olarak kötüler her güncellemede bir şeyleri bozuluyor ve üst seviye yeni cihazların bazılarında bile yazılım desteğini kestiler o yüzden bana göre Keenetic en iyi tercih.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı