Asus DSL-N16 Şikayetleri

Makaleler
4
Yer
İzmir
Asus DSL-N16 modelinden uzak durun. ASUS kalitesiz ürün üretmez diye düşünüyordum. Bu fikrimi değiştirmemi sağlayan üründür. Diğer üst modeller için benzer şikayetler var. Hatta 3 yıl önce satılan modeller üzerinde bile benzer sorunlar varmış.
Firmware güncellemeri ile bile sorunlar çözülmüyor.
Cihazda Kronik sorunlar var. Büyük ihtimal donanim kalitesinden kaynaklanıyor. Yazılım ile düzeltemediler. Her gün düzenli olarak kısa-uzun süreli bağlantı kopma sorunu yaşanıyor. Modemin çekim alanı iyi değil. Benzer fiyatta olan TP-Link ürünlerini tavsiye ederim. Bütçeyi yükseltip 5GHz destekli Archer modellerini almanızda fayda var. Kablosuz hızını en kayıpsız şekilde kullanırsınız. Ayrıca daha geleceğe dönük olur. Ülkemizde internet altyapısı gelişip 100Mbit üstü hız yaygınlaşırsa, yeniden modem alma zahmeti yaşamazsınız. Gerçi bunlar çok ütopik düşünceler ama geleceğin ne getireceği belli olmaz.

Ürün kötü ise iade etseydin diyecek kullanıcılar olacak. Dediğim gibi bağlantı kopma sorunu genelde kısa süreli olduğu için farketmem zaman aldi. Ve Kablosuz hız testi yapmak aklıma aylar sonra geldi.

Vdsl modem arayışım devam ediyor tavsiye edilen Asus modellerin her birinin yorumlarını okudum, yorumlardan sonra elim ürünlerden birini almaya gitmiyor. Yorumların yarısı eh işte derken diğer yarısı çekim gücünün zayıflığından yada kopmalardan şikayet ediyor, modem arayışımın sebebi zaten bu sorunlar olduğu için bile bile lades demek de istemiyorum. İşin kötü tarafı Tp-link tarafında da durum farklı değil.
2 modem, bir router olmak üzere internetimi dağıtıyorum fakat kopmalara çözüm bulabilmiş değilim. Sinyal gücü kuvvetli bir modem bulabilirsem modemlerden birini iptal edip 2 cihazla kopmaların önüne geçebileceğimi düşünüyorum, fakat dediğim gibi belli bir bütçede ki ürünlerin hepsinin yorumları şikayet dolu, hatta 400 TL civarındakiler de bile durum bu şekilde.

Kopmalar modemle alalı değil bence, olsa dahi sizin "elinizdeki" modemle alakalı bir sorun.

Şahsen bende var, 3 yıl oldu tık yok.

Kopma modemlerde arıza yoksa sizin bağlandığınız cihazlarda var yada 3 modemi birbirine bağlama yönteminde sorun var.
Bulunduğunu yerin kaç metrekare ? Duvarlar kalın mı ? Modem etrafında sinyali bozacak cihazlar var mı ? Bunlar çok önemli üç etmen.

Modem ve router, ana modeme kablo ile bağlı diğer modem sadece WİFİ olarak işlev görüyorken router hem kablolu hem kablosuz olarak kullanılıyor. Ana modem de DHCP açık diğer 2 cihazda kapalı, diğer 2 cihazın IP leri, sonları 198-199 olacak şekilde değiştirildi. Sonuç itibari ile sistemde bir karmaşa hakim ve bunu en aza indirgemek için ana modem ve diğer modemin yaptığı işi üstlenecek düzgün bir modem arıyorum, bunun sorunu çözeceğini düşünüyorum fakat öyle delikanlı bir modem bulamadım henüz.

Ben şu şekilde bir sene kullandım ve hiç kopma sorunu yaşamadım. Ana modem 60 70 TL AirTies modem diğer ise yine 100 110 TL civarlarında Tp-Link modem idi. Ana modem Tp-link. Ana modemden ikinci modeme ethernet kablosu ile bağladım ve ikinci modemin DSL modunu köprü yaptım DHCP’yi kapattım bu şekilde kullandım ve hiç İP değiştirme falan yapmadım. 192.168.1.1 yazınca direk ana modemin arayüzüne giriyordu hangi kablosuz üzerinden bağlanırsam bağlanayım. Ayrıca iki modem çalıştırdığım için tek bir kablosuz adı vermedim mesela kablosuz-1 adlı Wi-Fi Tp-link modemin. Kablosuz-2 ise AirTies modemin Wi-Fi ismi idi. Bu şekilde çakışma yada kopma olmadan bir sene kullandım.

Müsait bir zamanda tekrar kurcalayalım bakalım.

Açıkçası pek de iyi bir modem değil kendileri kullanılan chipset ile biraz da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…