ASUS Dual 4060 mı ASUS ProArt 4060 mı?

Bora398

Hectopat
Daha fazla  
ASUS marka RTX 4060 ekran kartı almaya karar verdim. Hangi model soğutma ve performans açısından daha iyidir? ASUS sitesinde performans açısından ve işlemci frekansları açısından ProArt modelinin daha iyi olduğunu yazmış ancak soğutma konusunda güvenemedim.

ASUS Dual RTX 4060 EVO OC 8 GB ve ASUS ProArt RTX 4060 OC 8 GB modelleri. Fiyat fark etmez.

İnce hesap cuma gününde 12k civarına satılmıştı pro art modeli. Daha iyi tabi ki ama yani zaten 60-70 derece arasında tutuyor sıcaklığı bu iki kart da. Benim sana tavsiyem 12k ya galax 4060 alman olacak. Bu kart da iyi.

Hangisi ucuzsa onu al. Bu bütçedeki ekran kartlarında ProArt vb. üst seviye tasarım ve soğutması olan modeller saçma oluyor.

Galax çok öneren oldu benimde kafam yatıyor ama ben karta overclock yapacağım ve frekansların kararlı halde olabildiğince yükseltilebilmesini istiyorum. Ondan dolayı soğuk çalışan ve oyun için dizayn edilmiş bir kart istiyorum. Ayrıca Galax'ın frekansları Asus'tan daha düşük, biliyorum fps farki değecek kadar olmaz max 1-2 ancak overclock yapacağım için fabrika çıkışı frekansların yüksek olmasını istiyorum. Böylece daha fazla yapabilirim diye düşünüyorum. Yanlış mıyım?

Galax çok öneren oldu benimde kafam yatıyor ama ben karta overclock yapacağım ve frekansların kararlı halde olabildiğince yükseltilebilmesini istiyorum. Ondan dolayı soğuk çalışan ve oyun için dizayn edilmiş bir kart istiyorum. Ayrıca Galax'ın frekansları Asus'tan daha düşük, biliyorum fps farki değecek kadar olmaz max 1-2 ancak overclock yapacağım için fabrika çıkışı frekansların yüksek olmasını istiyorum. Böylece daha fazla yapabilirim diye düşünüyorum. Yanlış mıyım?
O kısmı şahsen ben bilmiyorum ama fabrikadan fazla frekans hızı ile çıkması OC performansına etki etmez. Ki bence 3 4 Fps için o riske girmek yerine çok ihtiyaç olan oyunlarda varsa DLSS açarsınız. Native görüntü her zaman en iyisi ama lazım olursa en iyi seçenek o bence.

Peki galax rtx 4060 v2 ve v3 arasındaki fark nedir? Gaming.gen.tr sitesinde ikiside mevcut, alırsam hangisini almalıyım?

Tek fark v2 modelinin çekirdek hızı 2490mhz, v3 modelinin çekirdek hızı 2475mhz.

Peki galax rtx 4060 v2 ve v3 arasındaki fark nedir? Gaming.gen.tr sitesinde ikiside mevcut, alırsam hangisini almalıyım?
Bende galax 4060 v2 dusunuyordum, proart 4060 13.6k fiyatlara düşmüştü geri fiyatini arttirdilar stokları bitti suan en dusuk 14.5k ayın 17sinde maaşım yatıyor almışken de arada ki fiyat farkına değer mi diye düşünüyorum hemde ileride saticak olsam proart mi yoksa galax mi iyi olur yani her açıdan hangisi iyi olur
Tek fark v2 modelinin çekirdek hızı 2490mhz, v3 modelinin çekirdek hızı 2475mhz.

Asus dual rtx 4060 evo aldım. I5 9400f işlemciye sahibim ve performans testi videolarındaki performanstan fazla aldım. Cp77 ray tracing ultra + dlss transformer model kalite ayarlarda 1440p çözünürlükte frame generation açıkken dropsuz 70-80 fps alıyorum. Frame generation input lag hissedilmiyor. Kart 60 dereceyi geçmiyor. Memnunum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı