Asus Dual GTX 1060 Isınma Sorunu

Asabi999

Hectopat
Daha fazla  
Elimde AMD Ryzen 5 1400 işlemci var. 8 GB RAM var. Ekran kartım ise Asus Dual GTX 1060 3 GB'lık modeli. Far Cry 3 oynarken ekran kartı sıcaklığı 80'e kadar çıkıyor. Normal mi? Grafikler ultra.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski bir oyun...
Sorun olmaması gerekiyor.
Virüs taraması yapın, son çare format atın. Hala aynı şekildeyse ekran kartı zarar görmeden servise vermenizi öneririm.
Ürün arızalı olabilir, emin olamadım.

Yükte 80 derece olması normaldir. 85'in üzerinde ise o zaman tehlikelidir. Oyun oynarken veya tam yükte iken elinizle karta dokunun, elinizi yakacak bir sıcaklık yok ise normaldir.

Yükte 80 derece olması normaldir. 85'in üzerinde ise o zaman tehlikelidir. Oyun oynarken veya tam yükte iken elinizle karta dokunun, elinizi yakacak bir sıcaklık yok ise normaldir.
Normal değildir hocam. Oynanan oyuna göre de değerlendirme yapmak gerekiyor.
Oynanan oyun Far Cry 3, çıkalı neredeyse 6-7 sene oldu.
Battlefield 1 gibi oyunlarda 80 görmesi gerekir bu kartın.

Arkadaşa denemesi gerekeni söyledim. Belki de sensör hatası vardır. BİOS güncellemesi yapmayı unutmayın.

80 derece referans tasarım bir kartta olsa daha anlaşılır olurdu, çok yüksek bir sıcaklık değeri değil ancak Dual modeli için düşük bir sıcaklık da değil. Biraz daha iyi olabilirdi bence.

Kasanın hava akımı nasıl, hangi kasayı kullanıyorsun? Hava biraz serin olduğu zaman kasanın yan kapağını çıkarıp sıcaklık değerlerini öyle test et.

Nadiren de olsa baş belası zararlı yazılımlar böyle durumlara sebebiyet verebiliyor, bu yüzden Malwarebytes Anti-Malware ve AdwCleaner ile de bir tarama yapmanı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…