ASUS Dual RTX 5070 alınır mı?

AMD tercih etmiyorsan bütçe artabilirsen 5070 Ti almaya çalış en azından o daha makul bir kart. ASUS'un Dual serisi 70 serisi kartları soğutma konusunda gayet yeterli.

AMD 9000 serisi ile gelen FSR 4 ile gerçekten yapay zeka konusunda ilerledi ama sizin tercihiniz.

Coilwhine sesi AMD kartların daha yüksek güç tüketmesinden kaynaklı oluyor. ASUS Dual RX 7800 XT kartımda sıfır coilwhine var. Genellikle coilwhine kartın güç tüketimi ve markaya bağlı oluyor. ASUS coil whine konusunda gayet iyi. Yine de yüksek güç tüketiminden kaynaklı cw yaşayabilirsiniz ama çok rahatsız edeceğini sanmıyorum.

Coil Whine AMD sorunlu değil 3. parti üreticilerin sorunu. 9000 serisinde CW diye bir sorun da yok zira üreticiler her kart modelini güzel üretmiş ayrıca frekansını vs. de stabil tutmuş.

5070 o parayı hak etmiyor. Yapay zeka - Cuda ile hayatınızın geçmesi lazım ki onlar olsa bile 5070 Ti altı bir kart o kadar da iç açıcı bir performansa sahip değil.

9070 XT ise gerek oyun gerekse diğer yan işlerde her türlü tatmin ediyor. Oyun tarafında doğrudan rakibi 5070 Ti lakin bazı oyunlarda 5080'e göz kırpıyor. 5070 parasına 5070 Ti almak gibi bir şey.

Yazılım tarafında ise şu anda AMD daha hatasız. NVIDIA sırf yapay zekaya odaklandığı için oyuncu sınıfı kartlarındaki sürücüleri pek takmamaya başladı her gelen güncellemede başka bir sorun çıkartıyor.

Ben de eskiden sürekli NVIDIA kart alan ve aldırmaya çalışan biriydim ama 5000 serisi zaten güç olarak 4000 serisi ile aynı 5090 almadıkça.

9070 XT al dostum emin ol ne güzel kart yapmışlar dersin. Ben şu anda 9070 XT Nitro+ kullanıyorum ve AMD'nin bu kadar ilerlemesine de şaşkınım halen.

Aynı paraya git 9070 XT Pulse al eğer kredi kartıyla alacaksan Hepsiburada'da 6 taksit yapıyorlar peşin fiyatına mis gibi de kullanırsın.

Coil whine kronik bir sorun değil, her kartta olabilecek bir sorun. 5090'da hayatımda gördüğüm en yüksek coil whine vardı mesela. Teknolojiye gelirsek AMD tarafında da NVIDIA'ya göre eksik kalır yanı abartacak kadar yok. MFG yok diyebilirim kaba taslak bakarsak. FSR 4 ile DLSS 4 arasında görüntü kalitesi olarak eksik yok. Oyun desteğide zaten zamanla geliyor. Redstone gelecek AMD tarafına da yakın zamanda.

Arkadaşımda 3060 var, ben de 6800 XT var. 3060 kartındaki cw sesi, benim kartımdan 2 kat fazla.

Tamam hocam 9070XT de listeye ekledim :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı