ASUS Dual RX 5500 XT 4 GB ve MSI Ventus XS 1660 Ti takas edilmeli mi?

Unknown31

Hectopat
Arkadaşlar sistemim şu an eski bir sistem ancak ileride yenileyeceğim. RX 5500XT 2 hafta oldu alalı. 1660 Ti 15 ay garantili 1850 TL'ye koymuş üzerine bir miktar para istiyor tam olarak fiyat konuşmadık ancak ben 300-350TL düşünüyorum. Sizce bu takasa girmeli miyim?

Ventus modelleri soğutma açısından Dual serisine göre oldukça geride. Hatta bayağı vasat durumda. 5500XT hem daha yeni bir kart. Hem daha uzun garanti süresine sahipsiniz? Bir de üzerine para mı vereceksiniz? Yapmayın Allah aşkına. Çöpe atarsınız paranızı. Not: 5500XT modelleri AMD’nin en sorunsuz modelleridir.

Hepinize teşekkürler önerileriniz için biraz güçlü bir kart olduğu için düşünmüştüm bir de ben 1350 TL'ye almıştım indirim ile uygun fiyata o yüzden düşünmüştüm. Şu an bu kart ile devam edeceğim o zaman. İleri de yeni sisteme geçtiğim zaman duruma göre belki değişiklik yaparım. Birazda 4 GB kartın yakında yeterli olmayacağı söylemleri yöneltmişti beni bu takasa.

Gerek yok. Yeni almışsınız zaten kartı.

@Unknown31 o kadar kötü düşünmene gerek yok. Kartın yeni, AMD'nin huyu zaten sürücü çıkarıp performans artırmaktır, RX 570 gibi 1 senede 10 FPS artışı kazanırsan değişen bir şey olmayacak. 300-500 TL için o topa pek girmezdim açıkçası. Hem 1660 Ti mevcut sisteminle 5500 XT kadar uyumlu ve stabil çalışmayabilir. Kartını tut takasla uğraşma. İleride yeni kartlar çıkınca düşünürsün.

Hocam sanırım sizde de 5500XT mevcut diye hatırlıyorum. Ufak bir sorum olacak. PUBG Mobile oynarken Alt+Tab geçişinde ekran anlık siyah oluyor. Bu gibi bir durumla hiç karşılaştınız mı? Bir kereye mahsus olarak da LoL TFT maçında aşırı derecede FPS düşmesi ve kasma yaşamıştım ancak reset attıktan sonra düzeldi ve bir daha olmadı. Bu gibi durumlarla hiç karşılaştınız mı?

Bu arada söylediğiniz gibi yapacağım. Öncelikle sistemimi yenileyip daha sonrasında ekran kartını düşüneceğim.

@Unknown31 o sorun karttan değil de oyun veya emulatörle alakalı gibi duruyor. Bir şuna göz at derim. LoL'de FPS düşmesini bilmiyorum o esnada işlemcine yüklenen bir program olmuş olabilir mi? Sisteminin kalanı da buna sebep olur. Ama ekran kartından kaynaklı bir sorun düşünürsen AMD Cleanup Utility ile sürücünü temizle ve en son çıkanı baştan yükle, bir sorun varsa düzelir zaten. Yoksa diğer donanımlara bakarsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…