Asus DUAL-RX580-O8G LED1 sürekli yanıyor

gunayozgr

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Asus Dual-RX580-08G ekran kartım var, LED1 ışığı hiçbir zaman sönmüyor. Bilgisayarı kullanıyorum herhangi bir sıkıntı yok ancak ekran kartından tam performans alamıyorum diye düşünüyorum. Bilgisi olan var mı?

20190130_091737-min.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

anladım bak burda da yanıyor o led. Sorunsuz çalıştığını gösteriyor bu.
Gigabayte da iki üç kere yanıyor sorunlarda ama çok da bilmiyorum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
burada bahsetmişler. kırmızı yanarsa güç almadığını beyeaz yanarsa güç aldığını gösteriyormuş

O zaman sistemde gigabyte gibi işlemiyor Asus tarafında.

Anakartın BIOS'undan Power statement C4-C5 ayarlarını kapatırsanız PC kapandığında LED sönecektir.

PC tamamen kapalı bile olsa prize takılı ve PSU düğmesi açık olduğu sürece wake on lan ve zaman ayarlı uyandırma özelliğini kullanabilmek için anakarta düşük bir miktar enerji iletiliyor. Bu enerji de anakart/ekran kartı üzerindeki durum LED'lerinin yanmasına sebep oluyor. Yukarıda bahsettiğim ayarları BIOS üzerinden kapatırsanız PC kapandığında anakartınız da %100 seviyede enerjiyi kesip kapanacaktır.

Anakartın BIOS'undan Power statement C4-C5 ayarlarını kapatırsanız PC kapandığında LED sönecektir.

PC tamamen kapalı bile olsa prize takılı ve PSU düğmesi açık olduğu sürece wake on lan ve zaman ayarlı uyandırma özelliğini kullanabilmek için anakarta düşük bir miktar enerji iletiliyor. Bu enerji de anakart/ekran kartı üzerindeki durum LED'lerinin yanmasına sebep oluyor. Yukarıda bahsettiğim ayarları BIOS üzerinden kapatırsanız PC kapandığında anakartınız da %100 seviyede enerjiyi kesip kapanacaktır.
Bazı mouse ve klavyelerin ışığının sönmemesinin nedeni de bu ayarın açık olması mı acaba?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı