ASUS FA506II panelde beyaz leke var

plotsnar

Centipat
Katılım
8 Aralık 2021
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle foruma yeni katıldığımı bildirmek isterim bir hatam olursa affola. Her neyse gelelim sorunuma. Yaklaşık 1 haftadır ekranımda özellikle beyaz arka planlarda bir leke gözüme çarpıyordu ancak gül gibi baktığım cihazımda donanımsal bir arıza olabileceğini düşünmemiş ekranı silmediğimden leke gördüğümü zannetmiştim. Geçtiğimiz akşam ekranı temizleyip cihazı açtığımda lekenin halen daha orada olduğunu ancak silik bir şekilde varlığını sürdürdüğünü gördüm. Paneli inceleyip herhangi bir darbe vesaire alıp almadığına baktım fakat bir aksilik göremedim ki cihazı derslerim hasebiyle gözüm gibi sakınıyorum. Panelde sol orta kısma yakın bir alanda bir lira büyüklüğünde bir yer olduğundan daha açık renkte ve çok hafif lekeli görünüyor. Bunun için destekle iletişime geçip görselleri attığımda bana panelde ölü piksel olduğu ve de bunun bu panellerde ancak 3 ve üzerinde olduğunda onarım kapsamına alındığını belirtip konuyu kapattılar. Panelimdeki leke ile bakışarak desteği sonlandırırken netten araştırmaya başladım ve bu tür sorunların garanti kapsamına girmediğini vesaire okudum. Ayrıca renk değişiminin fotoğraflarda bariz belli olmaması ve gözle dikkat edildiğinde fark edilmesi durumu anlatmamı zorlaştırıyor. He şimdi bazı arkadaşlar 'buna mı takılıyorsun kardeş' diyebilir ancak bu ekonomik durumda cihazımı değiştirme ya da yenileme imkanım yok. İşim de grafik üzerine olduğu için bu tip renk vesaire olayları aşırı derecede gözüme batıyor (renk gamutu dövücüleri gelmeden yazıyı bitirelim :D ) sorum şudur; Eylül 2020'de aldığım FA506ıı cihazımın panelini onarıma gönderdiğimde ne yazmam ne demem lazım? Sorunumu en iyi nasıl anlatabilir ve onarıma girmesini sağlayabilirim? En önemlisi servis deneyimi olan arkadaşlar ortalama servis sürelerini paylaşırsa çok sevinirim. Görselleri de ekliyorum ancak lekeyi seçmek zor.

IMG_20211208_140239.jpg


IMG_20211207_233524.jpg


Edit: Görselleri yüklerken aynı hizada ortaya yakın bir yerde bir leke daha olduğunu gördüm. Canım daha da sıkıldı şimdi. :/
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Lekemi veya ışık sızmasımı bu? Bayağı rahatsız etti beni.
 
Lekemi veya ışık sızmasımı bu? Bayağı rahatsız etti beni.
Işık sızması olayı genellikle kenarlarda oluyor diye bildiğimden o ihtimali dışarda bıraktım. Işık sızması için de teknik destekteki arkadaş LCD panellerde bunun olabileceğini ve onarıma dahil olmadığını belirtti. Bleed ile Glow arasındaki farkı bildiğimi düşünerek sızma olmadığını söyledim onlara da.

Bu duvar kavıdığını atabilir misiniz? Bende bakmak istiyorum.
Duvar kağıdı değil bu hocam sadece şu beyaz ekranı açıp farklı açılardan ekranı kontrol ettim. Ardından da şu linkten monitör testi yaptım ve yine aynı şeyi gördüm.
 
Bu duvar kavıdığını atabilir misiniz? Bende bakmak istiyorum.

Işık sızması olayı genellikle kenarlarda oluyor diye bildiğimden o ihtimali dışarıda bıraktım. Işık sızması için de teknik destekteki arkadaş LCD panellerde bunun olabileceğini ve onarıma dahil olmadığını belirtti. Bleed ile glow arasındaki farkı bildiğimi düşünerek sızma olmadığını söyledim onlara da.

Duvar kağıdı değil bu hocam sadece şu beyaz ekranı açıp farklı açılardan ekranı kontrol ettim. Ardından da şu linkten monitör testi yaptım ve yine aynı şeyi gördüm.

Benim bilgisayarda altlarda var, bayağı rahatsız oldum şu an.
 
Benim bilgisayarda altlarda var, bayağı rahatsız oldum şu an.
LCD Panellerde özellikle IPS'lerde Glow oluyor ve bu teknolojisiyle alakalı. Ancak benim panelim VA ve bu sızıntılar normal olarak kabul edilebilir düzeyde diye düşünüyorum. Total kullanımıma etki etmiyor beyaz alan kadar.

ROG forumdaki bir görsel şöyle sol üst glow diğerleri bleed yani sızma
1638987793141.png

Attığın videoda sıkıntı var bence o tonda ekranın yarısı gri bende ama aynı tonda fotoğraf açınca sıkıntı yok.
herhangi bir white screen videosu ile deneme yapabilirsiniz hocam bende tüm video ve beyaz arka planlarda aynı iz mevcut
 

Geri
Yukarı