Arkadaşlar merhaba, ASUS TUF Gaming FX505dd model laptop kullanıyorum. Anakart 3200MHz destekliyor, RAM'de 3200MHz destekliyor fakat görev yöneticisinde 2400MHz aldığım gözüküyor. Bunu arttırmanın yolunun BIOS XMP ayarı olduğunu gördüm. Fakat BIOS'da XMP veya DOCP ayarları kesinlikle yok. RAM MHz yükseltmenin başka hiçbir yolu yok mudur?
Arkadaşlar merhaba, ASUS TUF Gaming FX505dd model laptop kullanıyorum. Anakart 3200MHz destekliyor, RAM'de 3200MHz destekliyor fakat görev yöneticisinde 2400MHz aldığım gözüküyor. Bunu arttırmanın yolunun BIOS XMP ayarı olduğunu gördüm. Fakat BIOS'da XMP veya DOCP ayarları kesinlikle yok. RAM MHz yükseltmenin başka hiçbir yolu yok mudur?
Bellek Arama Bellek Arama Masaüstü, Dizüstü ve Sunucular için RAM , SSD , HDD ve Kızaklar ve Server, Bilgisayar Bileşenleri, Bigboy, Kingston, Samsung, Transcend Resmi Satıcısı
bilendenal.com
Bu siteden bakabilirsin dostum. Ayrıca AIDA64 veya GPU-Z uygulamalarından kontrol etmeni tavsiye ederim. Bire bir aynı Notebook'u kullanıyorsak sana alman gereken RAM özelliklerini söyleyeyim.
DDR-4SO-DIMM 3200MHz 1.2v 17.0CL
Bu Notebook'larda çift RAM yuvası var. İstersen 32 Gbytes'a (anakartın desteklediği miktar) kadar çiftli RAM alıp içindeki RAM'i çıkartıp yenilerini takabilirsin. İstersen yazdığım özelliklerde uyumlu bir adet RAM alıp boş yuvaya yerleştirebilirsin.