ASUS FX505DT fan duruyor

Ne zaman kurduğuna bağlı. Bu arada sorun Windows ile değil Armoury Crate ve onla alakalı olan uygulamalardan birinden kaynaklanıyor. Geri aldığımda fan ayarı yaptığımda ekrana bildirim gelmiyordu şimdi tekrar sorun yaşamaya başladım ve bildirim geldiğini(Sessiz, Performance, Turbo) fark ettim. Büyük ihtimalle bu uygulamadan kaynaklı gözüküyor.

uygulamayı silmeme rağmen devam ediyor sorun. Arka planda kurduğu servisler vs de sebep oluyor olabilir hala net bir şekilde sorunun kaynağını bulamadım.
Yarın asusu arayacağım tekrar haber ederim

Sistem geri yüklemesi, fortmat hepsini denedim arkadaşlar. Sıfırlamayı dahi denedim bilgisayar sıfırlanırken veya format atarken 1 kere dahi fanda kesilme olmadı. Formattan sonra belli bir süre sonra bende de aynı problem oldu. Şu anlık sadece bilgisayarı açıp kapatırken fanlar kesiliyor onun haricinde bir sorun yok. Yazılımsal olduğu aşikar, umarım yakında düzelir. Ayrıca FX505GT modeline sahibim. Sorunu çözebilen arkadaşlar buraya yazarsa çok sevinirim.

Sistem geri yüklemesi, fortmat hepsini denedim arkadaşlar. Sıfırlamayı dahi denedim bilgisayar sıfırlanırken veya format atarken 1 kere dahi fanda kesilme olmadı. Formattan sonra belli bir süre sonra bende de aynı problem oldu. Şu anlık sadece bilgisayarı açıp kapatırken fanlar kesiliyor onun haricinde bir sorun yok. Yazılımsal olduğu aşikar, umarım yakında düzelir. Ayrıca FX505GT modeline sahibim. Sorunu çözebilen arkadaşlar buraya yazarsa çok sevinirim.

Ben tekrardan geriye yükledim ve neredeyse bütün ASUS uygulamalarını kaldırdım ve servislerini kapattım(rogliveservice hariç). 4 saattir sorun çıkarmadı.
Ama eğer sadece açılıp kapanırken yapıyorsa sorun değil ya ondan pek bir şey olacağını sanmıyorum.
Sorunun kaynağı dediğim gibi Asus hizmetleri ile alakalı. Şu hizmetleri devre dışı bırakınca sorun çözüldü.
(!)1. Asus Güncelleme Hizmeti(asus)
(!)2. Asus Güncelleme Hizmeti(asusm)
3. Asus Link Near
4. Asus Link Remote
5. Asus System Analysis
6. Asus System Diagnosis
Ünlem koyduklarımı şuan deniyorum sorun çıkartıyor mu diye duruma göre düzenleme yapacağım. MYAsus uygulamasını kurduğunuzda hepsini otomatik olarak açıyor. Ben de kurduktan sonra sorunu yaşadım sonra bazılarını devre dışı bırakınca sorun çözüldü ama MYAsus uygulamasını kullandığınızda bu servisleri açmanız iyi olur sonrasında tekrardan devre dışı bırakırsınız. Armoury Crate ile ilgili bir sorun da olmadı. Test etmeye devam edeceğim.

Son düzenleme:
Ben tekrardan geriye yükledim ve neredeyse bütün ASUS uygulamalarını kaldırdım ve servislerini kapattım(rogliveservice hariç). 4 saattir sorun çıkarmadı.

Ama eğer sadece açılıp kapanırken yapıyorsa sorun değil ya ondan pek bir şey olacağını sanmıyorum.
Sorunun kaynağı dediğim gibi Asus hizmetleri ile alakalı. Şu hizmetleri devre dışı bırakınca sorun çözüldü.
(!)1. Asus Güncelleme Hizmeti(asus)
(!)2. Asus Güncelleme Hizmeti(asusm)
3. Asus Link Near
4. Asus Link Remote
5. Asus System Analysis
6. Asus System Diagnosis
Ünlem koyduklarımı şuan deniyorum sorun çıkartıyor mu diye duruma göre düzenleme yapacağım. MYAsus uygulamasını kurduğunuzda hepsini otomatik olarak açıyor. Ben de kurduktan sonra sorunu yaşadım sonra bazılarını devre dışı bırakınca sorun çözüldü ama MYAsus uygulamasını kullandığınızda bu servisleri açmanız iyi olur sonrasında tekrardan devre dışı bırakırsınız. Armoury Crate ile ilgili bir sorun da olmadı. Test etmeye devam edeceğim.
Bende myasus ve armoury crate bayadır vardı. Daha önce böyle sorun yaşamadım. Cs go da fanlar sürekli dönüyordu saatlerce ve sıcaklık 70’i geçmiyodu. Şu son güncellemelerden sonra bu sorun oldu.

Bende myasus ve armoury crate bayadır vardı. Daha önce böyle sorun yaşamadım. Cs go da fanlar sürekli dönüyordu saatlerce ve sıcaklık 70’i geçmiyodu. Şu son güncellemelerden sonra bu sorun oldu.
Bende de hepsi kuruluydu. Son iki gündür sorun çıkardı durduk yere. Sanırım güncelleme yaptı kendini ve böyle sorun yaşamaya başladı. Dediğim gibi yapın büyük ihtimalle çözülür sorununuz.

AC veya ASUS'un bir programı ile alakalı olduğunu düşünmüyorum ben. Formattan sonra ASUS'un sitesine dahi girmedim uygulama yüklemek için. Windows update'i yaptıktan sonra tekrardan başladı problem. Windows seri güncelleme gönder kardeşim...
Düne kadar sadece kapatıp açarken kesilen fan şimdi pcyi kullanırken de kesiliyor. Teşekkürler ASUS/ Windows artık kim sorumluysa.

Son düzenleme:
AC veya ASUS'un bir programı ile alakalı olduğunu düşünmüyorum ben. Formattan sonra ASUS'un sitesine dahi girmedim uygulama yüklemek için. Windows Update'i yaptıktan sonra tekrardan başladı problem. Windows seri güncelleme gönder kardeşim...
Düne kadar sadece kapatıp açarken kesilen fan şimdi PC'yi kullanırken de kesiliyor. Teşekkürler ASUS/ Windows artık kim sorumluysa.

Acaba neden kaynaklanıyor bu? Bende dediğim gibi hizmetleri kapatınca sorun düzeldi.

Sorunun kaynağı dediğim gibi ASUS hizmetleri ile alakalı. Şu hizmetleri devre dışı bırakınca sorun çözüldü.
(!)1. ASUS Güncelleme Hizmeti(ASUS)
(!)2. ASUS Güncelleme Hizmeti(asusm)
3. ASUS Link Near
4. ASUS Link Remote
5. ASUS System Analysis
6. ASUS System Diagnosis
Ünlem koyduklarımı şu an deniyorum sorun çıkartıyor mu diye duruma göre düzenleme yapacağım. MYAsus uygulamasını kurduğunuzda hepsini otomatik olarak açıyor. Ben de kurduktan sonra sorunu yaşadım sonra bazılarını devre dışı bırakınca sorun çözüldü ama MYAsus uygulamasını kullandığınızda bu servisleri açmanız iyi olur sonrasında tekrardan devre dışı bırakırsınız. Armoury Crate ile ilgili bir sorun da olmadı. Test etmeye devam edeceğim.

Buradaki 3, 4, 5, 6 kapalı şu an ama 5 ve 6. yı açtığımda tekrardan fanlarda sorun çıkıyor.

Acaba neden kaynaklanıyor bu? Bende dediğim gibi hizmetleri kapatınca sorun düzeldi.

Buradaki 3, 4, 5, 6 kapalı şu an ama 5 ve 6. yı açtığımda tekrardan fanlarda sorun çıkıyor.
Bunları tam olarak nerden kapatıyoruz acaba görev yöneticisinden durdur mu demek lazım? Bir de bunları kapatırsak bir sorun olur mu?

Hocam dediklerini kapattım bende de sorun çözüldü. Teşekkür ederim ama umarım uzun vadede bunları kapatmak bir sorun olmaz ne olduklarını bilmiyorum çünkü.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı