ASUS FX505DU nasıldır?

BKubilay96

Centipat
İyi günler. Bu hafta içerisinde ihtiyacım doğrultusunda laptop alacağım. Bu konuda iki laptop arasında karar kıldım.

AMD Ryzen 5 3550H ve AMD Ryzen 7 3750H arasında yaklaşık olarak 600₺ civarı fiyat farkı bulunmakta. Sizce iki bilgisayarın arasında performans açısından çok fark var mı? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Altta ki kesinlikle.Hem 7. nesil işlemcili hem de 16 gb ramı var.
7. nesil işlemci Intel'de var. Bu 3. nesil Ryzen işlemci.

3750H olanı alman daha iyi olacaktır senin için.

Ben de Ryzen 7 işlemcili olanı düşünmeye başladım fakat bu modellerin ekran yenileme frekansları 120hz değilmiş o beni biraz şaşırttı 60hz işimi görür mü bilemiyorum. Başka markaların modellerine de bakıyorum Dell g315 serisi gibi ama sanırım Asus'da karar kılacağım. Teşekkürler.

3750H RTX 2060 FX505DV modelini indirimden alıp, kullanmıştım. Freedos olduğundan mütevellit, Asus'un sitesinden indireceğiniz driverlar tam olarak kurulamıyordu. İşlemci ekran kartına ciddi darboğaz yapıyordu. Photosop-Lightroom gibi programlarda oldukça fazla donma kasma yapıyordu. Tecrübe ederek öğrendim, sizde kötü.tecrübe edinmeyin boş yere Yazılımsal bir çok eksiği olan bir bilgisayar. Bütçenizi arttırıp mutlaka İntel işlemcili olanlara yönelin. Ben kullanmaya 3ay dayanabildim Sizi bilemiyorum.

Edit: En büyük kronik sorunu ise dahili GPU ile harici GPU arasında yazılımsal problemler dolayısıyla geçiş yapamadığından herhangi bir ağır program çalışmazken, masaüstü ekranında mavi ekrana düşüyordu. Ne zaman güncelleme gelir de düzelir bilemiyorum.

Son düzenleme:
3 ay dayanabildim yazmışsınız ne yaptınız sonra ben o modeli bir ara çok düşünmüştüm

1 aydır Fx505DU-BQ190 kullanıyorum, memnunum. R53550H ve R73750H 1660 TI'da ufak bir darboğaz yapıyor. Zaten aralarında günlük kullanımda hissedebileceğiniz bir fark da yok. i5 9300h ile aralarında %10'luk bir performans farkı var. Yazılımsal olarak henüz herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Sadece alırken belleklerin dual channel olmasına dikkat edin. Darboğaz konusu da RyzenAdj ile çözülebiliyormuş ancak şahsen bir sorun veya takılma hissetmediğim için kurcalamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…