Asus FX553VD-DM310 Isınma sorunu

Kadir1907

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Genel kullanımda bilgisayar gayet hızlı ama oyun açtığımda işlemci çok ısınıyor Core Temp ile ölçtüğümde CPU 90 dereceyi bile gördü.
Asus ROG GAMING CENTER FAN en yüksek ayarda.
Yüksek Grafik Kartı ile açıyorum.
Ekstra soğutuculu 80-85 soğutucusuz 85-90 dereceye çıkıyor. Grafik kartı maksimum 82 dereceyi gördü. Sadece 15 dakikalık oyunda bile böyle.
Bilgisayara herhangi bir işlem yapılmadı.
Dikkatimi çeken bir konu mesela sıradan bir oyunda bile işlemci kullanımı %60-70 buluyor.
Ani FPS düşmesi, donma veya kapanma yok ama tehlikeli sıcaklığa çok çabuk çıkıyor. Arada sırada çok ısındığında kasma oluyor.
Windows 10 PRO kurulu ve son sürüme yükselttim.
Yükseltmeden öncede sıcaklıklar böyleydi.
Oynadığım oyunlar LOL (En yüksek ayarlar), PES 2018, Fortnite Battle Royale (medium ayarlar)
Daha laptopu alalı 1 ay olmadı bu kadar ısınması normal mi? Windows 10 ile alakası olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum ben de aynı modeli kullanıyorum yeni aldım .Bende de ısınmadan dolayı fps oluyo çözümünü bulursan söyler misin?

Bilgisayarınız yeni diye tahmin ediyorum. Malesef ısınma probleminin herhangi bir çözümü yoktur. Ancak CPU ve GPU üzerine liquid termal paste uygularsanız 30 derece aşağı inicektir fakat garanti dışı kalıcaktır. İade şansınız varsa iade edin ve almadan önce bilgisayarı araştırın lütfen. Ayrıca söylediginiz oyunlar işlemci ve grafiği maxsimumda zorlayan oyunlar değildir. Witcher 3'de kim bilir ne hale gelicek.

Bilgisayarınız yeni diye tahmin ediyorum. Malesef ısınma probleminin herhangi bir çözümü yoktur. Ancak CPU ve GPU üzerine liquid termal paste uygularsanız 30 derece aşağı inicektir fakat garanti dışı kalıcaktır. İade şansınız varsa iade edin ve almadan önce bilgisayarı araştırın lütfen. Ayrıca söylediginiz oyunlar işlemci ve grafiği maxsimumda zorlayan oyunlar değildir. Witcher 3'de kim bilir ne hale gelicek.

Keşke macun sürüp gönderseler biz yapınca garanti den oluyoruz haliyle süremedim.
İlginç gelebilir ama ısı değeri Witcher 3 te de aynı laptop oyunlarda işlemci 88 dereceyi geçmiyor ısınma sorunu zaten işlemci de grafik kartı ısısı normal.
Macunu sürmek çok zor olmamalı o kadar para veriyoruz ROG GAMİNG SYSTEM olmasa yanar büyük ihtimal laptop aynı zaman da bu kadar ısınmasının Windows 10 ile de alakalı olduğunu düşünüyorum işlemci kullanımı çok yüksek sürekli ve Windows 10 çoğu oyunda 8 GB RAM'e sorun çıkarıyor. Ani FPS düşmesi çok nadir oluyor artık

Dostum ben de aynı modeli kullanıyorum yeni aldım .Bende de ısınmadan dolayı fps oluyo çözümünü bulursan söyler misin?
Maalesef çözümü sanırsam macun sürmek ama onu da yaparsak garanti dışı kalıyor riske girmeye değmez. ROG GAMİNG SYSTEM de fanı maksimuma alıyorum ancak böyle oyun oynanıyor. Ani FPS düşmesi çok nadir oluyor artık
Diğer bir problem Windows 10 ile alakalı 8 GB RAM' de işlemci'ye yük biniyor haliyle gereğinden fazla ısınıyor
Güncelleme: Asus Gaming Center ile fan ayarları ve yeni driverler ile sorun çözüldü

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı