ASUS GeForce GTX1660 Ti indirim

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD ısınıyor diyenler uğramaz buralara çünkü aşırı ısınma kaynağının GPU değil soğutma bloğu ile alakalı olduğunu bilmiyorlar. Gidin başka kart alın para biriktirip bence.

Tam olarak doğru değil. Kartın çektiği güç ile doğrudan bağlantısı var. Örnek verelim.

GTX 1650 modeli 60 derece sıcaklık ile çalışıyor.
TDP değeri daha yüksek olduğundan RX 570 ise 70 - 75 derece sıcaklık ile çalışıyor.

Ben bu sıcaklık farkını göz ardı edebilirim. Çünkü iki kart arasına ciddi performans farkı var. DirectX 12 ve Vulkan kullanan oyunlarda fark iyice yükseliyor. Nvidia hayranları ile dalga geçerken siz bir Fanboy gibi yorum yaptınız. Ali Bey'in son Kafa ayarında belirtiği gibi Nvidianın Watt başına performans konusunda ciddi avantajı var. Bunu göz ardı edemezsiniz.

Aşırı ısınma dedim bende biliyorum her GPU'nun aynı oranda ısınmadığını. Yüksek TDP'li karta dandik bir soğutma takılırsa o kart fazla ısınır ama soğutması sağlam olursa ısınmaz. Gidip başka kart alın derken direkt AMD al demedim başka soğutmaya sahip kart alsın demek istedim. Burada asıl mesele kart 70-75 derecede çalışınca AMD ısınıyor denilmesi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı