ASUS GL703VM bilgisayar boşta 50-55 derece

Katılım
24 Mayıs 2015
Mesajlar
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba,
Sistemim.
ASUS GL703vm
  • i7 7700HQ.
  • GTX 1060 6 GB.
  • 2x8GB 2400MHz RAM (SK Hynix maalesef modelini tam olarak bilmiyorum).
  • 256 GB SK Hynix SSD (hFS256G39TND-N210a).
  • 1TB HDD (HGST travelstar 7K1000).
  • BIOS surumum 3.14

1634642961816.png


Arkadaşlar öncelikle sorunum şu;
Bilgisayarım son birkaç 2-3 aydır durduk yere ısınıyor birkaç gün sonra düzeliyordu, bilgisayarım normalde gayet soğuk çalışan bir sisteme sahipti hatta macun değişiminden sonra sıcaklık değerleri 37-38 derecelere kadar geriliyordu. Fakat son 2-3 aydır ısınma problemleri yaşıyorum hele şu son 3 haftadır illalah ettim durduk yere boştayken sıcaklık değerleri 50-55 derecelere çıkmaya başladı sonra bir anda yine düzeldi bende bu böyle olmaz format atayım dedim temiz bir format attım. Birkaç gün sonra yine aynı sorunu yaşadım bende açtım laptopumun içini fanları macunu RAM'leri temizledim (temizliği izopropil alkol ve temiz bir pamuk ile yapıyorum kullandığım macun Thermal Grizzly Kryonaut).
Isı değerleri daha da iyileşti 37 dereceleri gördüm fanlar otomatikteyken oyunda bile aşırı üfleme olayını sadece çok yük altındayken yapıyordu o derece soğumuştu bilgisayar ancak bu durum 8 gün sürdü... Bilgisayarımı 4-5 saat gibi uzun bir süre uyku modunda unuttum tekrar açtığımda boşta harıl harıl çalışmaya başladı Windows Update'den kaynaklandığını düşündüm Update'i yaptım sorun düzelti sonraki gün yeni bir Update geldi ya da o Update düzgün yapılmamış tam fark edemedim tekrar yaptım yine uçak moduna geçti fanlar bir baktım boşta derecelerim 50-55 arasında dolaşıyor 😢 arkadaşlarımla buluşup proje yapacağız kütüphaneye götüremiyorum bilgisayarı fan sesinden dolayı. Yapmam gereken 3 tane proje var çalışmam gereken 5 ders var rahatsız ediyor bu durum beni lütfen yardımcı olur musunuz?
(Bilgisayar tertemiz arkadaşlar macunu da gayet ince sürdüğüme eminim 8 gün boyunca canavar gibiydi çünkü bu olay olana kadar.)

Benim denediğim yöntemler;
  • 4 fanlı bir soğutucu vardı zaten önceden de 1-2 derece fark ediyor yine de kalıcı bir çözüm değil bununda sesi çok çıkıyor.
  • Güç yönetiminden Max işlemci çalışma yüzdesini %60'a çektim. (oyun oynarken %100'e çekiyorum ısıyı siz hayal edin)
  • PCI Express'i gün tasarrufuna çektim.(yine oyun oynarken güç tasarrufunu kapatıyorum)
  • ThrottleStop uygulaması ile Core ve cache değerlerine -110mv under Volt uyguladım (oyun oynarken kapatmıyorum bu halde kalıyor)
  • PC sürekli Turbo fanda çalışıyor.
  • Gereksiz ne kadar program varsa Windows başlangıcından hem aygıt yöneticisi hem de "msconfig/hizmetler"den kapattım. (belki de etkisi yoktur ancak sistem kaynağı harcamaması için kapattım)
Bu yöntemlerle anca 45'e çekebildim arkadaşlar yine de bunlardan ilk beşinden herhangi birini geri çekeyim 50'yi geçiyor değerlerim.
Lütfen yardım edin bu tarz şeyleri çok kafaya takan biriyimdir malum bilgisayar fiyatları aldı başını gidiyor yeni bir bilgisayar almam mümkün değil bozulacak diye de korkuyorum yemin ederim kilo verdim bunun stresi yüzünden 😭.
 

Dosya Ekleri

  • 1634640992552.png
    1634640992552.png
    65,5 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleyen: Moderatör:
Boştaki değerler fazla değil.

Bunları yapmasam 55-60 olacak ama sorun orada bilgisayar durduk yerde sanki yük altındaymış gibi ısınıp fan boosterlarını açıyor önceden bazı oyunlarda 60-65 dereceyi görüyordum yük altında bile bu kadar serin çalışan bir bilgisayar şu anda böyle çalışıyor sorun o. Bir de bir anda düzeliyor bu durum. Bir anda sorun yaşıyorum bir gün bilgisayarı bir açmışım sorun düzelmiş bilgisayar 37 derece. 3 gün sonra tekrar açıyorum bilgisayarı bilgisayar boşta 50-55 derecelere çıkmış klavyem yanıyor. Yazılımsal bir sorun olduğundan şüpheleniyorum :/.
Özellikle gözlemme göre uyku modunda biraz fazla kalınca uykudan çıkarttığımda bu sorunu yaşadığım bir de Windows Update'leri yükleyince bu sorun birkaç günlüğüne düzeliyor Update'ler yüklendikten sonra PC yeniden başladığında bir bakmışım 5 dakika önce 55 derece olan bilgisayar 37-40 derece olmuş fan bile kapattığı oluyor.
 
Nedir o ? dışarı çıkması mı oluyor ? termal macunun taşması diyorsan 8 gün sorunsuzca kullandım bir açıp kapama ile sorun meydana gelebilir mi ?
Bazi macunlar 1 gunde bazilari 30 gunde disari tasabiliyor vizkozite ile alakli bir durum bu. Ama sicakliklar zamanla kotulesiyorsa bu pumpout belirtisi. Shin-Etsu deneyebilirsin.
 
Bazi macunlar 1 gunde bazilari 30 gunde disari tasabiliyor vizkozite ile alakli bir durum bu. Ama sicakliklar zamanla kotulesiyorsa bu pumpout belirtisi. Shin-Etsu deneyebilirsin.

Shin-etsu nedir hocam tövbe yarabbi Kama-sutra gibi :D.
Bazi macunlar 1 gunde bazilari 30 gunde disari tasabiliyor vizkozite ile alakli bir durum bu. Ama sicakliklar zamanla kotulesiyorsa bu pumpout belirtisi. Shin-etsu deneyebilirsin.

Bir kerede olabilir mi bu etki PC'yi uykuya alamdan önce oyun oynuyordum oyunu kapattım 5 dk bekledim soğusun diye sonra uykuya aldım. 4 saat sonra geldim bilgisayar bu durumda bu kadar keskin bir biçimde 4 saat içinde değişim olur mu? Pumpout olmaması için ne yapmam gerekiyor?
 
Shin-etsu nedir hocam tövbe yarabbi Kama-sutra gibi :D.

Bir kerede olabilir mi bu etki PC'yi uykuya alamdan önce oyun oynuyordum oyunu kapattım 5 dk bekledim soğusun diye sonra uykuya aldım. 4 saat sonra geldim bilgisayar bu durumda bu kadar keskin bir biçimde 4 saat içinde değişim olur mu? Pumpout olmaması için ne yapmam gerekiyor?

Vallahi pumpout olayi genelde cogu laptopta yasaniyor. Bazi insanlar duurmu anlayamayip yuksek sicakliklarda kullanmaya devam ediyorlar. Bazilari da Shin-Etsu'nun macununu kullanarak sorunu cozduklerini soyluyor, secim senin.
 
Shin-etsu termal macununu daha önce duymadım internette sürekli Thermal Grizzly gördüm iletimi de iyi diye onu aldım. Pumpout sorunu 1 gün duzelip 1 gün kotulesebilir mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı