Asus GPU TweakII uygulaması çalışmıyor (r9 380)

volquasi

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar,

Yeni masaüstü bilgisayarımın kurulumunu tamamladım. Anakartın güncel sürücüsünü yükledim. Ardından Ekran kartının güncel sürücüsünü ve ardından Asus GPU TweakII yazılımını yükledim. Yükleme sorunsuz geçti. Uygulamanın masaüstü kısayoluna tıkladığım zaman hiç bir hata ile karşılaşmıyorum ancak program da açılmıyor. Mantıklı bir sebep bulamıyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

Anakart: Asus z170 Pro Gaming
Ekran Kartı: Asus Amd R9 380 4GB 256 Bit

Programı yönetici olarak çalıştırmayı deneyin. Yine olmuyorsa ASUS'un sitesinden GPU Tweak II'nin farklı bir sürümünü indirip kurmayı deneyebilirsiniz. Karşımıza çıkmıştı, sürüm değiştirdik.

Programı yönetici olarak çalıştırmayı deneyin. Yine olmuyorsa ASUS'un sitesinden GPU Tweak II'nin farklı bir sürümünü indirip kurmayı deneyebilirsiniz. Karşımıza çıkmıştı, sürüm değiştirdik.

Yönetici olarak çalıştırmaktayım.
Zaten son 2 sürümünü denemiştim, cevabınız üzerine sondan 3.yü de indirip denedim yine aynı sorun, açılmıyor.

Resimde görüldüğü gibi Monitor'e tıkladığımda hata veriyor. Bir sıkıntı var ama anlamadım.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    32,7 KB · Görüntüleme: 275
Kurulu olan başka bir FPS takip programı var mı? Çakışmadan kaynaklanıyor olabilir. Daha önce kurup kaldırmalarda düzgün kaldırılmamış olabilir. Kaldırıp, CCleaner Registry temizliği yapıp yeniden kurabilirsiniz. Daha da olmadı yeni bir sürüm çıkana kadar buna ayıracak daha fazla vaktiniz yoksa MSI Afterburner kurabilirsiniz. Onda da hata olursa sistemde daha derin ve detaylı bir temizlik gerekecek demektir.

Dediklerinizi uygulayacağım. Ancak en kötü ihtimalle bu programların hiçbirini çalıştıramasam bile performans kaybı gibi sorunlar yaşar mıyım? O kadar önemli mi yani?

Araştırdığım kadarıyla bu uygulama overclock için gerekli. Bu işlemi yapmayacağımdan yüklemesem de bir şey olmaz diye düşünmeye başladım

Kurulu olan başka bir FPS takip programı var mı? Çakışmadan kaynaklanıyor olabilir. Daha önce kurup kaldırmalarda düzgün kaldırılmamış olabilir. Kaldırıp, CCleaner Registry temizliği yapıp yeniden kurabilirsiniz. Daha da olmadı yeni bir sürüm çıkana kadar buna ayıracak daha fazla vaktiniz yoksa MSI Afterburner kurabilirsiniz. Onda da hata olursa sistemde daha derin ve detaylı bir temizlik gerekecek demektir.

dediğiniz her şeyi uyguladım. Ekstradan bir fps takip sistemi kullanmıyorum. Bir forumda BIOStan anakartın intel GPU'sunu devre dışı bırakınca çözülür yazıyor ancak bios'ta böyle bir ayar bulamadım.

bir şekilde kartı veya driver'ı görmüyor, ne yaptıysam olmadı. aşağıdaki ekran alıntısı sorunun temeli.

Ne Catalyst Control Center, ne TweakII, ekran kartına dair hiç bir şey çalışmıyor..

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    239,9 KB · Görüntüleme: 259
Primary Graphics ayarı varsa BIOS'ta PCI yapın, PCI Express yani harici ekran kartı seçimi karşınıza PCI olarak çıkabilir. Ancak ben kapatmadan kullanıp sorunla karşılaşmadım, bu yüzden tavsiye ilginç geldi.

Ancak ben kapatmadan kullanıp sorunla karşılaşmadım, bu yüzden tavsiye ilginç geldi.
BIOS'ta primary graphics ayarı mevcut değilmiş zaten. Tavsiye doğru çıkmadı.

Bir çok farklı driver denedim en güncellerinden en eskiye doğru, hepsini de DDU ile silerek, kayıt defterini temizleyerek safe mode'da yaptım. Hepsini silip orjinal CD'lerindeki driver'ları kurarak denedim. Catalyst Control Center, Tweak çalışmıyor. Sanırım aldığım yere garanti kapsamında geri göndereceğim.

Ayrıca denemek için Watch Dogs oyununu indirdim. Ultra ayarlarda mouse bile oynatılamıyor. Medium'da çok kötü görüntüyle biraz akıcılaşıyor. Benim bu sistemimle bu oyunu en az 60 fps ile oynayabiliyor olmam gerekiyor. Demem odur ki donanımsal bir hata var gibime geliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı