ASUS GT 1030 Ekran kartı FPS sorunu

Lütfen yardım edin. ASUS GT 1030 2 GB OC ekran kartını 2. El olarak internetten satın aldım sadece 3 ay kullanılmış ayın 27'sinde elime ulaştı. PC'ye format attım, güncel Windows 7 Ultimate 64 Bit kurdum. Güncel driverlerı kurdum ekran kartı dahil ama nafile. PUBG Mobile gibi bir oyunda bile FPS 26'nın üzerine çıkmıyor nadiren çıkıyor oda 30 FPS'lere. Masaüstünde bile takılmalar yaşıyorum. Sistem bu şekilde. Intel i3 2120 3.30 GHz işlemci, 4 GB RAM, anakart ECS H61H2-M12 v1.0, PSU 300W. Bu sorun neden kaynaklanıyor? 3 gündür uğraşıyorum. Kasayı bilgisayarcıya götürdüm yarın bakacak. Bence o da çözemeyecek. Lütfen ama.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lütfen yardım edin. ASUS GT 1030 2 GB OC ekran kartını 2. El olarak internetten satın aldım sadece 3 ay kullanılmış ayın 27'sinde elime ulaştı. PC'ye format attım, güncel Windows 7 Ultimate 64 Bit kurdum. Güncel driverlerı kurdum ekran kartı dahil ama nafile. PUBG Mobile gibi bir oyunda bile FPS 26'nın üzerine çıkmıyor nadiren çıkıyor oda 30 FPS'lere. Masaüstünde bile takılmalar yaşıyorum. Sistem bu şekilde. Intel i3 2120 3.30 GHz işlemci, 4 GB RAM, anakart ECS H61H2-M12 v1.0, PSU 300W. Bu sorun neden kaynaklanıyor? 3 gündür uğraşıyorum. Kasayı bilgisayarcıya götürdüm yarın bakacak. Bence o da çözemeyecek. Lütfen ama.

Hocam pubg mobile dışında bir oyunda denediniz mi ? Ürünü alırken testlerini yaptınız mı ve ya şimdi ekran kartı testlerinde sonuçlar nedir ?
Oyun içi değerleride msi afterburner programı ile bakarak buraya atarsanız daha çabuk yardımcı olabiliriz.

Kartı garantiye gönder.
Bakalım sorunu çözemezsem ya kartı aldığım şahsa göndereceğim yada garanti ile uğraşacağım.
Hocam pubg mobile dışında bir oyunda denediniz mi ? Ürünü alırken testlerini yaptınız mı ve ya şimdi ekran kartı testlerinde sonuçlar nedir ?
Oyun içi değerleride msi afterburner programı ile bakarak buraya atarsanız daha çabuk yardımcı olabiliriz.
Bir tek pubg mobile'da denedim. Eski ekran kartım ATI Radeon 5450 HD 512 Mb'lık ekran kartım ile pubg mobile'de 35 45 arası fps alıyordum. Ama bu kart ile 26 fps nadiren 30 fps. Kasa şuanda bilgisayarcıda. Msi Afterburner programı ile hatırladığım kadarı ile Cpu sıcaklığım 35 derecelerdeydi, ekran kartı sıcaklığımda düşük derecelerdeydi. Cpu %50 küsür kullanılıyordu, ekran kartı %28 29 civarlarındaydı yanlış değilsem. Kasa yarın gelirse isterseniz değerlerin fotoğrafını çekip burdan paylaşırım. Pc'de hiç oyun yoktu. Pubg lite ve cs go indirebilirim isterseniz.

Son düzenleme:
Bakalım sorunu çözemezsem ya kartı aldığım şahsa göndereceğim yada garanti ile uğraşacağım.

Bir tek pubg mobile'da denedim. Eski ekran kartım ATI Radeon 5450 HD 512 Mb'lık ekran kartım ile pubg mobile'de 35 45 arası fps alıyordum. Ama bu kart ile 26 fps nadiren 30 fps. Kasa şuanda bilgisayarcıda. Msi Afterburner programı ile hatırladığım kadarı ile Cpu sıcaklığım 35 derecelerdeydi, ekran kartı sıcaklığımda düşük derecelerdeydi. Cpu %50 küsür kullanılıyordu, ekran kartı %28 29 civarlarındaydı yanlış değilsem. Kasa yarın gelirse isterseniz değerlerin fotoğrafını çekip burdan paylaşırım. Pc'de hiç oyun yoktu. Pubg lite ve cs go indirebilirim isterseniz.

Hocam ekran kartını için %28 çok az değerler,tam performans çalışmıyor gibi kart.

Kasa'yı bilgisayarcıdan getirdim. Bana bu ekran kartı ile oyun oynayamazsın 64 bit dedi. Grafik kartı bu dedi. Şuan ki ekran ksrtı herhalükarda eskisinden iyi. 512 MB'lık eski ekran kartım ile aldığım değerleri neden bundan alamıyorum. Değerlerin görüntüsünü paylaşıyorum.

Dosya Ekleri

• P_20200331_180053.jpg
    P_20200331_180053.jpg
    681,3 KB · Görüntüleme: 40
  • P_20200331_180121.jpg
    P_20200331_180121.jpg
    975,5 KB · Görüntüleme: 44
  • P_20200331_180309.jpg
    P_20200331_180309.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 35
Kasa'yı bilgisayarcıdan getirdim. Bana bu ekran kartı ile oyun oynayamazsın 64 Bit dedi. Grafik kartı bu dedi. Şu anki ekran ksrtı herhalükarda eskisinden iyi. 512 MB'lık eski ekran kartım ile aldığım değerleri neden bundan alamıyorum. Değerlerin görüntüsünü paylaşıyorum.

Garantisi var dediniz garantiye yolayın. Oradan da sonuç alamazsanız satan kişiye geri iade edin.

Kartı 2.el olarak internet üzerinden başka bir şehirdeki şahıstan aldım. Kart penta garantili imiş. Kartı geri almak istemezse yapacak birşeyim kalmayacak. Bu sorun neyden kaynaklanıyor. Sorun ayarlarda mı yoksa ekran kartında mı bulmam lazım. 400 tl'ye aldım kartı. Ne yapacam 4 gündür uğraşıyorum.
Garantisi var dediniz garantiye yolayın. Oradan da sonuç alamazsanız satan kişiye geri iade edin.
Ya k
Pc'de herhangi bir sorun yokmuş. Pubg Lite indirip birde onun fps değerilerine bakayım dedim. Gayet iyi değerler aldım. Sorun pubg mobile ayarlarındaymış. 4 gündür boşu boşuna uğraşıyormuşum 😂😂 Neyse tecrübe oldu bana.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı