ASUS GTX 1650 PH kasaya 2 adet fan eklenirse ısısı duzelir mi?

nikama

Hectopat
Katılım
25 Ağustos 2019
Mesajlar
1.234
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, GTX 1650 PH modelini genelde ısınan bir kart olarak belirtiyorsunuz. Kasamda 4 adet fan var. 1'i Power'in hava surkilasyonunu sağlıyor, diğer 3'ü ekran karti, işlemci, vs. Buna rağmen Max 78 derece gördüm. CoD Warzone ve Rust'ta ve havalar deli sıcak. Vantilatör bile kesmiyor. Bu ekran kartina kasanin ustune 2 adet fan eklenirse sorunu olacağını zannetmiyorum. Doğru mudur?
 
Merhabalar, GTX 1650 ph modelini genelde ısınan bir kart olarak belirtiyorsunuz. Kasamda 4 adet fan var. 1'i Power'in hava surkilasyonunu sağlıyor, diğer 3'ü ekran karti, işlemci, vs. buna rağmen Max 78 derece gördüm. CoD Warzone ve Rust'ta ve havalar deli sıcak. Vantilatör bile kesmiyor. Bu ekran kartina kasanin ustune 2 adet fan eklenirse sorunu olacağını zannetmiyorum. Doğru mudur?

Max 78 derece çok değilki tek fanlı modülü için. Gerek yok fan takmaya. Takıntılı olmayın 90 dereceyi(bana göre) geçmediği sürece sorun yok iyi oyunlar.
 
Ya yok oda deli ısınıyor ondan 78 dereceler sıkıntı değil zaten.

Pencereyi açabilirsiniz. Oda nasıl o kadar ısınıyor. Benim eski kurt 1080 Ti 70 derecede genel kasa sıcacklığı 45 50 derece yükte ve de 3 fanlı kasa sorunyaşamıyorum. Sen demek ki yanlış anlama ama psikolojikmen hissediyorsun bir şey olmaz.
 
Aynı ısınma durumundan bende şikayetciydim.

Kasam Cooler Master MB511 mesh.
Ekran kartım RTX 2060S Aorus modeli vardı (ısınmaması gereken STRIX ve Gaming X eş değer kart olması lazımdı)
Ama benim ekran kartım yazın 81 dereceye kadar çıkıyordu %90 fan hızında (kışın 76-74derece arasıydı) bu mesh kasada bu 3 fanlı kartın ısınması canımı çok sıkıyordu.

Bende 3 adet daha egzoz fan eklemeye karar verdim (normalde 3 adet Cooler Master MB511 kasamın stok ARGB fanları var 1300RPM + 1 adet egzoz fanım vardı kasanın arkasında).

Ben Bu fanın CFM'si yüksek olduğu için 3 adet aldım ve kasamın önündeki Cooler Master stok fanlarım az hava üflüyor diye öne taktım.
Stok Cooler Master fanları ise yukarıya taktım.

Toplamda 7 adet fan oldu kasamda 3 adet içeriye temiz hava 4 adet egzoz fanım oldu.
Ve bu 3 ekstra egzoz fanın işlemci ve ekran kartında ettiği değer farkı sadece 2 derece oldu bana kalırsa masrafa hiç gerek yok ben boşu boşuna 2 derece için 190TL harcadım bana kalırsa yapma tercih senin.

Ben yaptım ve verdiğim para karşılık olarak değerler alamadığım için önermiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı