Asus GTX 660 DirectUII Fan Sesi

NirvanA1

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Okula giden kurbanlık koyunlardan(LİSE)
Fanları arada %100'e alıyorum. Genelde otomatikde oluyorlar. Ama Kartı %100'e alınca hafif bi cızırtı geliyor arkadaki fandan. Oto'ya alınca yavaşlamaya başlayınca ses azalıyor, azalıyor ( Yavaş yavaş hızını azaltıyor) sonra birden cızırtı başlıyor. Ses sonra tamamen gidiyor. Sizce bi sorun var mıdır ?

- - - Güncellendi - - -

Yardım eden yok galiba ama. Kartı yeni aldığımdan gözüm gibi bakıyorum. 1 Ay geçsin yüzüne bakmam.

Fanları %40 sabit devirde döndürmek en iyisi.

Hem fanların devrini artırmak veya azaltmak pek hemen etki göstermez. Bilgisayarın yavaşlamasının fanlar ile alakası olmayabilir.
Emrah ne demek istediğini anlıyamadım ama :D.

Ya çoğu ekran kartının fanı %100 devirde dönerken ses çıkartır, rahatsız edecek derecede. Otomatiğe alın, bilgisayarın uygun gördüğü devirde dönsün fan.
Sıcaklıklar ile alakalı bir sıkıntın mı var yoksa ? Neden %100 yapıyorsun yani. 70 dereceye kadar çıkabilir, sıkıntı etme.

Cızırtıdan rahatsız oluyorsan garantiye gönder bence.

Bu sefer yaptım öyle bi ses gelmedi. 1-2 kere çıkartıp kasanın içini temizlemiştim.

Ya çoğu ekran kartının fanı %100 devirde dönerken ses çıkartır, rahatsız edecek derecede. Otomatiğe alın, bilgisayarın uygun gördüğü devirde dönsün fan.
Sıcaklıklar ile alakalı bir sıkıntın mı var yoksa ? Neden %100 yapıyorsun yani. 70 dereceye kadar çıkabilir, sıkıntı etme.

BilgisayarKurdu, benim gibi tembel biri için fanı %100 ayara alıp, daha sonra otomatiğe alıp, GPU Tweak'ın senin yerine yavaş yavaş hızını indirmesini izlemek kadar zevkli birşeycik yoktur :D Kart boşta PC'yi yeni açtığımda 29 derece oluyor. Yükte en fazla 70 gördüm. Oyun modunu açınca, çekirdek saati 1000, bellek saati 6048 oluyor. Normalde çekirdek 1032, bellek 6008. Hangisi daha iyidir oyunlarda ?

Acaba fanın güç kablolarından biri fana temas ediyor olabilir mi ? Bi inceleyip geri yazabilir misiniz ?

Ya öyle birşey olduğunu sanmıyorum. İnceledim baktım zaten yapışmış gibi kenera ordan hiç çıkacağını sanmıyorum :).

Ya sen standart frekans hızlarında ve otomatik fan hızında çalıştır. Sıcaklıkların 70 dereceye çıkması seni kaygılandırmasın, gayet normal. Takma kafana :D

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı