Asus Gtx 750 Ti ve Asus R9 270

LuckyCan

Hectopat
Daha fazla  
Amd athlon 64 x2 5200 işlemcim var. Bunun üzerine 500 tl lik bir ekran kartı almak istiyorum ve iki kart arasında kaldım. Sizce hangisini almalıyım? Diyelim ki aldım gta 5 assassin's creed syndicate gibi oyunları oynamak için işlemcimi değiştirmeli miyim? Cevap verirseniz çok memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet işlemci değiştirmelisin ve güç kaynağın iyi ise R9 270 daha iyidir 750 Ti'dan ama 750Ti düşük güç tüketir. Ben her ne kadar R9 270 istemişsem de 350w kaynağımdan dolayı 750 Ti aldım. Memnun muyum memnunum. GTA 5 very high-high ayarlarda 30-45 arası FPS alıyorum ve 30'un altında düşmüyor. 1920x1080 çözünürlükte. PSU'nuz yetiyorsa kesinlikle R9 270 almanızı öneririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağım iyi ama 750 Ti Maxwell mimarisine sahip olduğu için daha üstün diyorlar ve Strix teknolojisi var o yüzden ben daha çok 750 Ti düşünüyordum R9 270'den daha üstün sanıyordum ama sanırım yanılmışım halada kararsızım peki bana önerebileceğiniz çok pahalı olmayan bir işlemci varmı ?

Maxwell olması daha performanslı olması anlamına gelmiyor. R7 265 bile GTX 750 Tİ'den daha performanslıdır. R9 270 yerine R7 370'de alabilirsin. Ya da bütçeyi arttırabilirsen GTX 950'de düşünülebilir. Anakartınız nedir? İşlemci için ayıracağınız bütçe ne kadar?

Amd athlon 64 x2 5200 işlemcim var. Bunun üzerine 500 tl lik bir ekran kartı almak istiyorum ve iki kart arasında kaldım. Sizce hangisini almalıyım? Diyelim ki aldım gta 5 assassin's creed syndicate gibi oyunları oynamak için işlemcimi değiştirmeli miyim? Cevap verirseniz çok memnun olurum.

Şuan ben benzer bir sistem kullanıyorum hocam. Alırsınız ekran kartını oyunlarda çözünürlüğü yükseltirsiniz ama oyun işlemci isteyen bir oyunsa takılmaya başlarsınız. Birkaç denemem oldu R7 260x, Athlon 64 x2 4800 ve 4 GB RAM ile sonuç dediğim gibi. İşlemci gücü çok istemeyen (Sniper Elite 3, Spintires, ETS 2 gibi...) oyunlarda sonuç fena değil ama işlemci gücü isteyen oyunlarda işlemcinin çakıldığını fark ediyorsunuz. İşlemci OC ile 3.1 GHZ çalışmasına rağmen yetişemiyor. Kart alacaksanız eğer 260X öneririm ama şuan Vatan'da çok uygun fiyata Sapphire 270x satılmakta tam bütçeniz civarlarında.

İlerde işlemci terfisi düşünürseniz G3858 ama yok işlemcimi takar kullanırım işimi görsün derseniz de 860K tavsiye ederim. Uzun süre kullanacaksanız kesinlikle 860K.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı