Asus, GTX 750Ti Strix ekran kartını değiştirmiyor

Ahmet54

Kilopat
Yer
Sakarya
Merhaba arkadaşlar;
Vatan bilgisayardan almış olduğum ASUS Gtx 750Ti strix ekran kartını 1 ay süre sonra garantiye vermek için vatan bilgisayar Adapazarı şubesine götürdüm ve kartı teslim ettim. 13 gün sonra gittiğimde ekran kartınızda bir sorun bulunamamıştır dediler. Ben kartın değişmesini istiyorum fakat servis bir sorun bulamıyor. Sizce ne yapmalıyım, tüketici hakem heyetine mi vermeliyim ? @Recep Baltaş @Ali Güngör @Murat5038
fdf.jpg

Kardeşim başka bir kasada denedin mi ? Adamlar denemiş test etmiş update bile yapmış sorun çıkmamış geri göndermişler sen dönüştürücü ile mi kullanıyorsun yada anakartının ekran kartı soketi çalışır durumdamı git bir bilgisayarcıya bir kasaya taksın ekran kartını çalışıcakmı bakalım.

Sorununuzu tam bilmediğimizden dediklerini yapman gerekir.
Sorunum şu: GTX 750Ti Ekran Kartı Çizgili Görüntü Sorunu

Kardeşim başka bir kasada denedin mi ? Adamlar denemiş test etmiş update bile yapmış sorun çıkmamış geri göndermişler sen dönüştürücü ile mi kullanıyorsun yada anakartının ekran kartı soketi çalışır durumdamı git bir bilgisayarcıya bir kasaya taksın ekran kartını çalışıcakmı bakalım.
Bilgisayar ile alakalı bir sorun yok. Sadece ekran kartı oyun oynandığında ve sistem ilk açıldığında görüntü çizgi çizgi oluyor.

Son düzenleme:
Ram pinlerini ve slotları fırça ile temizle Donanımsal bakım uygulayın. Bios güncel değilse güncelle. Asus ile iletişime geçip güncel bios talep edin ekran kartınızı belirtip.
Memtest ile ramleri test et.
Ekran kartını 1. slota takıp deneyin onda sorun varsa 2. slota takıp deneyin onda da aynı ise 1. slota tekrar alıp, işletim sistemini Win 7 sisteme veya Win 8.0 sisteme geçip dene.
Bios verilirse ve güncellediğinde, dediklerim yapıldığında sorun devam ediyorsa ekran kartını değiştir.

Ram pinlerini ve slotları fırça ile temizle Donanımsal bakım uygulayın. Bios güncel değilse güncelle. Asus ile iletişime geçip güncel bios talep edin ekran kartınızı belirtip.
Ekran kartını 1. slota takıp deneyin onda sorun varsa 2. slota takıp deneyin onda da aynı ise 1. slota tekrar alıp, işletim sistemini Win 7 sisteme veya Win 8.0 sisteme geçip dene.
Bios verilirse ve güncellediğinde, dediklerim yapıldığında sorun devam ediyorsa ekran kartını değiştir.
Eski ekran kartını taktım gt630 bir sorun yok. Bakalım şu an GTX750Ti'ı taktım sorun olursa yazarım. Windows 8.1'de de aynı sorun vardı 10'a format atarak geçtim. Bios güncel, ankartım'da sadece 1 slot Pcı ex. var. Recep bey, gpu veya belleklerinde hata ver demişti.

Sorun devam ediyor. Bilgisayarı uyku modundan çıktığı zaman, Ekran pembe oldu, görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu hatası aldım
ve google chrome açtığımda monitörden ses geliyor. Ne yapmalıyım. @Recep Baltaş @Murat5038

Furmark testi yapıp bilgisayarı uykuya aldım ve hemen açtım ekran çizgi çizgi. Pc kendiliğinden yeniden başlattı ve düzeldi. Kafayı yemek üzeriyim. :mad:

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı