ASUS GTX1080 ekran kartı iade çıktı, değişim yaptırabilir miyim?

Sıkıntılı durum. RTX 2060 Super veya RTX 2070 ile değişim isteyin. Asus Global'e de mesaj atıp kur farkından dolayı oluşan sıkıntınızı aktarın. Denemekten zarar gelmez.

Asus global ile bir iletişim kurmayı deneyeyim. Ekran kartları tarafında hep bi sıkıntı yaşıyorum :D ilk 2400₺ ye MSI gtx 1080 gaming x almıştım coil whine var diye garantiye yollamıştım hepsi burada para iadesi yapmıştı. Ütünü 700₺ ile tamamlayıp asus aldım belki bu tarz bir sorunda değişim yaparlar vs diye bu da beni aldığım yer ile muhatap ediyor kesin para iadesi alırım.

Dell S2716DG monitörüm vardı monitörün üzerinde lekelenmeler olmuştu dell global ile iletişime geçmiştim fotoğraf istediler yolladım adamlar hollondadan evime express kargo ile yeni monitör yollayıp elimdeki monitörü kargoya vermemi istediler. Türkiye'de de bu tarz çalışan servisler olsa keşke.

Asus global ile bir iletişim kurmayı deneyeyim. Ekran kartları tarafında hep bi sıkıntı yaşıyorum :D ilk 2400₺ ye MSI gtx 1080 gaming x almıştım coil whine var diye garantiye yollamıştım hepsi burada para iadesi yapmıştı. Ütünü 700₺ ile tamamlayıp asus aldım belki bu tarz bir sorunda değişim yaparlar vs diye bu da beni aldığım yer ile muhatap ediyor kesin para iadesi alırım.

Dell S2716DG monitörüm vardı monitörün üzerinde lekelenmeler olmuştu dell global ile iletişime geçmiştim fotoğraf istediler yolladım adamlar hollondadan evime express kargo ile yeni monitör yollayıp elimdeki monitörü kargoya vermemi istediler. Türkiye'de de bu tarz çalışan servisler olsa keşke.
Hocam bir muskaya nazar duası falan yazdırın en iyisi siz :D

Hocam gerçekten çok şanssızmışsınız ben üzüldüm adınıza. GTX 1070 yaktım, Vatan'dan alınma. MSI bana direk yenisini yolladı. Kart üretimi bitse bile böyle durumlarda üst nesilden eşdeğer güçte ya da daha iyi bir ürün vermeleri lazım, genelde öyle yapıyorlar. Para iadesi sizin için zarar çünkü dolar kuru çok arttı. Ben çok şanslıymışım onu farkettim 1900 TL civarı bir fiyata almıştım 1070'i, değişim yapıldığında ise fiyatı 4.000 TL'yi bulmuştu.

Kanun ne diyor bu durumlara bilmiyorum fakat araştırma yapın şansınızı zorlayın bence.

Asus son yıllarda garanti anlamında rezaletin enlerinde. Eğer değişimi kabul ederlerse ne ala ama değişimi kabul etmezlerse bir dahaki kartınız Asus olmasın. Asus Notebook'umu serivise sadece menteşe değişimi için gönderdim, servisten gelen Notebook'u takmamla birlikte bilgisayarın anakartının yanması bir oldu. Hatayı kendilerinde bulmadılar, değişim felan da kabul etmediler 500 TL menteşe için ödediğim servis ücreti ve 2000 TL'min (2014 Yılı) yanmasıyla kaldım.

24.08.2020 pazartesi günü iade çıkan kart 27.08.2020 perşembe günü onarıldı yazıyor. bu adamlar ne yapmaya çalışıyor acaba?

24.08.2020
unknown.jpg

27.08.2020
Untitled-12.jpg

24.08.2020 pazartesi günü iade çıkan kart 27.08.2020 perşembe günü onarıldı yazıyor. Bu adamlar ne yapmaya çalışıyor acaba?

24.08.2020
Eki Görüntüle 650325

27.08.2020
Eki Görüntüle 650326

Bence kesinlikle onarılmış kartı kabul etmeyin, ücret iadesi isteyin. Onarılan kartlar fazla uzun ömürlü olmayabiliyor. Üstüne biraz daha ekleyip iyi bir RTX 2060 Super alabilirsiniz 3850-4500 TL aralığında. Bütçeniz şu an için yoksa gerçekten zor karar olur.

Son düzenleme:
Bence kesinlikle onarılmış kartı kabul etmeyin, ücret iadesi isteyin. Onarılan kartlar fazla uzun ömürlü olmayabiliyor. Üstüne biraz daha ekleyip iyi bir RTX 2060 Super alabilirsiniz 3850-4500 TL aralığında. Bütçeniz şu an için yoksa gerçekten zor karar olur.
3, 5 ay sonra 4, 5 bin verip yeni kart alacağıma bunun parasının üzerine ek yapıp yeni kart alabilirim. yarın bir yetkili servisi arayayım bakalım ne diyecekler. PCB şişmesi var GPU arızası var bu yüzden onarılmaz iade raporu yollanacak dedikleri ürün bunu dedikten 3 gün sonra onarıldı olarak değişip kargoya verilmiş.

Geldiğinde pek sağlıklı olacağını düşünmüyorum ben de.

3, 5 ay sonra 4, 5 bin verip yeni kart alacağıma bunun parasının üzerine ek yapıp yeni kart alabilirim. yarın bir yetkili servisi arayayım bakalım ne diyecekler. PCB şişmesi var GPU arızası var bu yüzden onarılmaz iade raporu yollanacak dedikleri ürün bunu dedikten 3 gün sonra onarıldı olarak değişip kargoya verilmiş.

Geldiğinde pek sağlıklı olacağını düşünmüyorum ben de.
Hocam naptınız?

Hocam naptınız?
Sitelerinde onarıldı gibi bir ibarenin yazması tamamen sistemsel kaynaklıymış. Servis'i kapatmak için yapılmış. Bir kaç gün sonra UPS kargoya değişim iade raporu vermişler tabi bilgilendirme yapılmadığı için kargo eve geldiğinde raporun gönderildiğini anladım :)

Vatan bilgisayara gittim durumu anlattım raporu verdim raporu sisteme girdiler değişim veya iade kararı çıkınca mesaj gönderilir dediler. Ertesi gün SMS geldi, para iadesi için beni mağazaya çağırdılar. Ekran kartını aldığım banka kartına iade yapmayı denediler yapılamadı sonra IBAN istediler ertesi gün de hesaba fatura tutarı gönderildi.

Ben de iade tutarının üzerine para ekleyip 3070 serisini beklemeye başladım. Başlarda stok sorunu nedeniyle çok yüksek fiyatlar çıkıyordu en son umudu kesip 2070s alacağım zaman (22.11.2020 tarihinde) şans eseri aşağıdaki kartı hepsiburadadan aldım. (Bu konuda pek mutlu değilim tabi. Eskiden MSI ve hepsiburada ile kötü bir geçmişim var :D)

Screenshot_11.jpg

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı