ASUS H310M-D Sisteme Windows 8.1 Kurmak

Atrk

Kilopat
Bugün bir konu açtım pek yardım alamadım, buradan alabilirim diye düşünüyorum galiba eski konuyu yanlış yere açtım. O konuda yazdıklarım şöyle:
"Elimde Pentium G5400, ASUS H310M-D var. Bu anakart ve işlemci yalnızca Windows 10 destekliyor. Ben ise daha çok Windows 8.1 seviyorum :/ Bu PC'ye Windows 8.1 yüklemenin bir yolu var mıdır?"

Bir arkadaş PC'nin W8.1 uyumlu olduğunu söyledi. Ama eğer öyleyse 2 DVD'm de Bootable olmasına rağmen W10 DVD'sini PC'ye takınca boot menüsünde DVD sürücümü görebiliyorum ama W8.1 DVD'si takınca göremiyorum ve priority'i DVD'ye veremiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşletim sistemlerini artık USB Flash bellek ile yüklüyoruz. DVD, VCD olayı kalktı bu konu hakkında araştırma yapmanızı isterim. 5 saatlik olayı 20dk ya indiriyorsun bu şekilde.

Bu arada donanımlar ile işletim sistemi uyumunun ne alakası var? Ekran kartının sürücü desteği varsa RAM değerin de 4 ve üstündeyse Win10 indirmen gerekir. Bizde 7'yi seviyorduk fakat artık her şey Windows 10'a göre çıkartılıyor. İleride uyum sorunu yaşamamak ve sistemi stabil kullanmak istiyorsan Windows10 yükle. Windows 10 Türkçe indirme ve yükleme rehberi

Şuanki bilgisayarda Windows 10 aşırı yavaş çalışıyor. Evdeki 2. Bilgisayarda W8.1 var i3-3220 işlemci 4GB RAM ve ddr3. Bendeki pc G5400'lü DDR4 4 GB RAM ım var. 2. PC 8 saniyede açılıyor gayet hızlı. Ona Windows 10 yüklediğimde o da böyle yavaştı. Peki neden DVD görmüyor

İşlemciniz Coffee Lake serisi. Bu işlemciler sadece Windows 10 destekliyor. Windows 7/8.1 kurmanız pek mümkün değil. Kurabilseniz de güncelleme alamıyorsunuz.
Şu anki bilgisayarda Windows 10 aşırı yavaş çalışıyor.
Bilgisayarınız aslında gayet yeni nesil. Temiz bir kurulum yapmanızı tavsiye ederim. Ayrıca kullanmıyorsanız bir SSD ile bilgisayarınızı hızlandırabilirsiniz.

Evet temiz kurulum yaptım(UEFI olarak). %20 lik neredeyse bir performans artışı oldu. Ancak hâlâ yavaş olduğunu düşünüyorum. Belki olması gereken budur ama evdeki i3-3220 işlemcili 4 GB RAM'a sahip (DDR3-1600) PC benim bilgisayarımdan hızlı. Bu arada onda da SSD yok. 5-6 saniye gibi kısa bir sürede açılıyor. Nette gezinirken falan hızlı. Ve bu, onda UEFI Windows yüklü olmadığı halde.
Arkadaşın cevabına bir bakın. Sistemin W10 desteklediğini söylüyor.

Evet temiz kurulum yaptım(UEFI olarak). %20 lik neredeyse bir performans artışı oldu. Ancak hâlâ yavaş olduğunu düşünüyorum.
Yavaş derken ne kadar bir yavaşlıktan bahsettiğinizi bilmiyorum tabii. Ama eğer performansından memnun değilseniz buraya bir göz atabilirsiniz: Windows 10 Hızlandırma Rehberi - Technopat
Onun dışında, belki BIOS'ta kullanılmayan, gereksiz ayarlar da olabilir (Seri portlar gibi). Bu tür ayarlar da açılışı etkiler.
Arkadaşın cevabına bir bakın. Sistemin W10 desteklediğini söylüyor.
Aksini iddia etmedim

Yok ben zaten 2. Cevabı size söylemedim . Cevabınız için teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…