Asus IPIBL-LB BIOS Sıfırlanma ve "Press F1 to Resume" Sorunu

migfer66

Decapat
Katılım
11 Temmuz 2019
Mesajlar
30
bios-hata.jpg


Anakart Asus IPIBL-LB, PC'yi her kapattıp açtığımda, restart attığımda F1'e basmamı istiyor ve PC'yi fişten çektiğimde bios sıfırlanıyor bu sorunu nasıl çözebilirim?
Elimde 3 adet Bios pili mevcut ve denendi sonuç değişmedi.
 

Dosya Ekleri

  • bios-hata.jpg
    bios-hata.jpg
    12,6 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleyen: Moderatör:
Artık o hatayı veriyor ama bios sıfırlanmıyor sadece F1'e basmam gerekiyor geçebilmem için çok garip bi şey çözemedim.
Uyumlu bios pili takın. Bir de, RAM'leri çıkartıp, RAM slotlarına hava verecek ve havayı çekecek aletler tutun. (Saç kurutma makinesi ve elektrik süpürgesi) Bu işlemi yaparken dikkatli olun. Saç kurutma makinesi soğut hava üfleyebiliyorsa iyi. Bozuk RAM var mı diye kontrol edin Memtest86 programı ile. Arama motoruna Memtest86 yazıp, hangi işletim sistemi kullanıyorsanız ona uygun olanı indirip çalıştırın. Memtest86 indirdikten sonra bunu Rufus gibi bir yazılım ile flash belleğe yazdırın ve sistem açılışında çalıştırın.

RAM slotlarına dediğim işlemi yaptıktan sonra RAM'lerin pimlerini pamuk ve kolonya ile güzelce ve dikkatlice silin. Bu anakart, RAM'lerle ilgili sorunlar çıkartabiliyor zamanla. Arızalı RAM var ise, bunu eleye eleye bulmaya çalışın. Gerekirse RAM'leri tek tek çıkartıp her defasında Memtest86 çalıştırın. RAM'de arıza varsa, memtest86 test esnasında ya donuyor (süre de donuyor) ya da 'Error' yazıyor.

Benim bu anakart ile kullandığım kasa fanı iş görmüyordu ve bu yüzden her sistem açılışında F2 tuşuna basmam gerekiyordu. Yeni kasa fanı alarak bu sorundan kurtuldum. BİOS'um güncel durumda. (5.43)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı