Asus K52JC nVidia Optimus Sorunu

Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Merhaba benim Asus K52JC modeli bir notebook'um var. Nvidia Optimus özellikli, Intel i5 işlemci, Nvidia Geforce 310M CUDA 1GB ekran kartı ve birde Intel tümleşik. Sorunum; ekran kartı ile ilgili bir hafta önce mavi ekran aldım ondan sonra Nvidia denetim masası vs. kayboldu tekrar aktif edemedim. Sürücüyü tekrardan kurmayı denedim lakin her denememde şöyle bir uyarı aldım ''NVIDIA kurulum programı mevcut donanımınızla uyumlu bir sürücü bulamadı. Kurulun programı şimdi kapanacak.'' aygıt yöneticisinden de baktım orda da gözükmüyor kart. Sadece Intel tümleşik olan gözüküyor.

Öncelikle bilgisayarın şarja takılı olsun. Sonrasında bir BIOS güncellemesi yap. Sonrasında Aygıt Yöneticisinde yeni donanımları taraması için tazele butonuna tıkla. Ayrıca Intel Yonga Seti Sürücüsünü de kurmayı unutma. Son olarak sürücüyü bir de Asus’un sitesinden indirmeyi dene.

Hocam benimde bu laptoptan var. Asus k52 jc serisi....Bir zamanlar Fifa pes rahatlıkla oynuyordum. Ne oldysa format yedi laptop sonrasında işler sarpa sardı...

Asus son Bios 206 update + windows 7 64 bit'in tüm güncellemeleri tam... Fakat ne yaptıysam düzelmedi.. Downgrade yaptım bios 205'e, olmadı, son sürüm Nvida sitesinden indirdim, Asus'un sitesindekini denedim... Kesin net bir çözüm olmuyor, hicbirinde olmadı..

Denicem senin driverı da bilmiyorum nasıl olcak...Cam sorunu ve Nvidia bu aletten nefret etmeme neden oldu.Teşekkür ederim yardımcı olursan. 1 aydır ugrasıyorum. Driverlarım güncel. Ama olmuyor nedense... Prize takılı olması neyi değiştirir? Onu anlamadım. Ama takılıykende olmadı :=)

Donanımı görmesinde sıkıntı yok, manager da görünüyor. Driverlar son sürümdür diyor. Sıkıntı geçiş yapmıyor. Oyunu takılarak oynuyorum.

Son olarakda global seçimi Nvidia yapıyorum. Fifa.exe de Nvidia gözüküyor.. Video ayarlarıda nVdia seçiyorum. Laptop P4gear High performance'da ve şarjda şu an.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam senin olay da çözüm olmadı :( Asus'a versen adamlar format atıp windows starter kurcak, saçma sapan programlar yüklicekler. Ben de onu istemiyorum acıkcası. Bende W7 64 Bit Pro var. Bide ben biseyleri yapmadan elaleme bagımlı olmayı sevmem, kurcalaması zevkli, herseyi yaparım, cracklerim ederim ama bunu yapamadım.

Hocam nerde yanlıs yapıyorum bilmiyorum. Cam tersdi format sonrasında onu düzelttim. Ama bunu düzeltemiyorum. NBA 2K12 ve Fifa 2012 hiç kasmadan oynardım.

Denediklerim:

1)Asus bios 205+ nVidia sitesindeki son sürüm Nvidia 310m driver
2)Asus Bios 216+ nVidia sitesindeki son sürüm Nvidia 310m driver
3)Asus bios 205+ Asus sitesindeki son sürüm Nvidia 310m driver
4)Asus Bios 216+ Asus sitesindeki son sürüm Nvidia 310m driver
5)Update drivers

Eskiden filmi izlerken bile GPU etkinliğine bakarken geçişi görürdüm, simdi programı seciyorum Nvida ile calıstır diye...kasıyor.

Bunlar prize takılı vaziyette yaptım, tekrar yükledim, 1 önceki versiyonlar 1 sonraki versiyonlar, Biostan değişiklikler yaptım düzelmedi, Driver sildim tekrar kurdum falan filan..yok çözüm yok. Ne yapcagımı şaşırdım.

Çözüm olmadı derken sürücüyü kurabildiniz mi? Yazdıklarınızdan tek anladığım, kendi başınıza BIOS sürümleri ve eski sürücülerle gereksiz yere kombinasyonlar üretmeniz olmuş. Crack'lemek diye tabir ettiğiniz olay, release gruplarının günlerini harcayarak kopya koruma yöntemlerini içinden çıkardıkları Exe dosyasını bir yerden alıp baka bir yere kopyalamak.

Boşuna kürek çekiyorsunuz. Size tavsiyem, öncelikle en güncel BIOS, güncel Intel yonga seti sürücüsü, güncel Intel ekran kartı sürücüsü ve yukarıda paylaştığım OEM sürücüyü kullanmanız.

Asus Bios update en güncelde + Intel driverı sildim, tekrar update et dedim + Bilgisayardaki Nvidia sürücümü kaldırdım + sizin söylediğiniz (üst konudaki) driverı kurdum.

Böyle bir çalısmadan bize haberdar ettiğiniz ve bana zaman ayırdığınız icin ayrıca cok teşekkür ediyorum.Fakat hala ben geçiş problemi yaşıyorum. Nba 2k12'yi 2 ay önce hiç kasmadan son seviyede oynardım. Şimdi ise takılıyor.

Device manager'da Nvida 310M kart görünüyor. Düzgün çalısıyor diyor. Ama geçiş yapmıyor malesef. Bilgisayardan anlamayan biri değilim ama bu işi beceremedim malesef.
Eskiden BS player da film izlerken filmin bile kalitesi ne olursa olsun BS player seçili oldugunda direk geçiş yapıyor ve bunu görebiliyordum simgeden.

Çok memnundum bilgisayarımdan :(
Bircok sitedeki denileni yaptım. Bios güncellemesi, baska driverlar kurmak....ama olmadı.:(

Hocam konuyu çözdüm.Su an media player bile Nvidia kullanıyor.İstedğim programları seçip Nvidia kullanabiliyorum:
Çözüm: Nvida ile ilgili olan tüm bileşenleri sildim. C Klasörü ve içinde Nvidia ile ilgili kısımları sildim...İntel driverını Device manager kısmından kendi update'ini yaptım.Asusun kendi sitesindeki driverı indirdim. Su anda problemim yok...fakat serisi düşük..2011 başı driverı...yükseltirsem problem olurmu diye dusunuyorum...Nvidia sitesinden indirsem nolur bilmiyorum.

Öncelikle bilgisayarın şarja takılı olsun. Sonrasında bir BIOS güncellemesi yap. Sonrasında Aygıt Yöneticisinde yeni donanımları taraması için tazele butonuna tıkla. Ayrıca Intel Yonga Seti Sürücüsünü de kurmayı unutma. Son olarak sürücüyü bir de Asus’un sitesinden indirmeyi dene.
Konu üzerinden baya geçmiş ama dediklerinizi harfiyen yaptım düzelmedi. Hala nvidia gözükmüyor. Yardımcı olabileceğiniz başka bir şey var mı? Format atsam düzelir mi ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı