Asus K52JT-SX299V Mavericks Kurulumu

Crenigma

Kilopat
Katılım
28 Mayıs 2014
Mesajlar
31
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar,

Şu an Windows 8 yüklü Asus K52JT-SX299V model bir dizüstü kullanmaktayım. Youtube kanalınız üzerinden Asus Vivo PC'ye Mavericks kurduğunuz videonuzu izledim. Bilgisayarımdaki Windows 8'i tamamen kaldırıp tek işletim sistemi olarak bir süreliğine Mac kullanmak istiyorum. Bir kaç sorum var;

  1. Yeniden Windows'a dönmek istediğimde sistemi formatlayıp, ayarları sıfırlarsam Windows yükleme sırasında bir problem ile karşılaşır mıyım?
  2. Sisteme Dual-Boot kurmak istersem videonuzdaki gibi; bilgisayarda herhangi bir yavaşlama hisseder miyim? (SSD kullanmıyorum şu an)
  3. Anlatımızda AMD ekran kartlarının çalışmadığından bahsetmiştiniz. Bilgisayarımda Ati Radeon HD6370M marka ekran kartı var bunu inactive etmem gerekiyor mu yoksa çözüldü mü bu problem?
  4. Intel ekran kartım yeterli olur mu, oyunlar sırasında FPS problemi yaşar mıyım?

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim şimdiden.. İyi Çalışmalar

@Recep Baltaş
 
Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Hiçbir sorun olmaz. BIOS ayarı yaptıysanız eski haline getirip tekrar sorunsuz 8.1 kurabilirsiniz ki zaten Windows ve Mac aynı anda çalışıyor.
  2. SSD'de hiçbir yavaşlama olmayacaktır.
  3. AMD çalışmıyor demiyoruz aslında. Intel + AMD/nVidia varsa ikinci kart çalışmıyor. Yani Intel HD + HD6370M varsa, HD6370M çalışmıyor. Kext'lerini silip devre dışı bırakmak mümkün.
  4. Oyunlara bağlı. Intel her oyunda yeterli olmayabilir.
 
Hızlı cevabınız için teşekkür ederim. Aklıma takılan son bir kaç şey daha var.

1. Intel ekran kartı On-board oluyor burada sanırsam. Bu kartı Disable edip AMD'yi kullanma gibi bir şansımız var mı?
2. Oyunlardan kastım League of Legends tarzı oyunlar, bilginiz var mı bu konuda? (CoDMW, Pes, Fifa tarzı oyunlar oynamıyorum genelde RPG oluyor)
3. Videonuzdaki adımları birebir uygulayarak kendi bilgisayarım içinde yapabilirim anladığım kadarıyla ve sadece Mac kurarak.
4. SSD olmadan çok problem yaşar mıyım açılış hızı vs. konularda Windows 8'in gerisinde mi?

@Recep Baltaş Teşekkürler
 
Son düzenleme:
@Recep Baltaş Şu an Mavericks kurmaya çalışıyorum ancak sürekli aşağıdaki resimde görülen yerde takılı kalıyorum. Kırmızı ile bölüm takılı kalıyor ve arkasında yazılar akmaya devam ediyor. Graphics Injector menüsünde neredeyse her kombinasyonu denedim. Bunun bir çaresi var mıdır? Ayrıca Bios'ta Secure Boot seçeneği yok, UEFI Boot seçeneği var. Hem Enabled hem disabled yapıp denedim ama sonuç yine aynı.

Adsız.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
npci=0x3000 komutunu deneyin olmaz ise npci=0x2000 komut işi kesinlikle çözecektir :).

2 komutu da denedim ne yazık ki işe yaramadı. Daha sonra "-v pcirootuid=0 graphicsenabler=no dsdt=no" şeklinde kurulum yaptım ve her restart yaptığımda bu kodu yeniden girmem gerekti. FakeSMC kurdum, Multibeast üzerinden driver'ları yükledim ancak yüklediğim driver'ların hiçbiri çalışmadı. Çalışması gereken Ethernet bile! Daha sonra bootloader yükledim ancak bilgisayar ne yazık ki ben boot menüsüne girip başlatmadıkça çalışmaz oldu. Bu arada aynı zamanda Windows 8.1'de yüklü bilgisayarımda Dual Boot yapacaktım. en sonunda geri kaldırmak zorunda kaldım :( Halbuki çok istiyordum Mac kullanmayı.

Not: Wi-Fi adaptörüm Atheros AR9285. Yani Mac ile en uyumlu yongalardan birisi.
 
Son düzenleme:
Bu arada bilgisayar özellikleri şunlar ;

» İŞLEMCİ:Intel Core i5-480M 2.66 GHz. (Turbo Boost ile 2.93 GHz.) 3 MB Cache Bellek İşlemci
» RAM:4 GB DDR3 1066 Mhz. Ram
» SABİT DİSK:640 GB SATA (5400 Rpm) HDD
» İŞLETİM SİSTEMİ:Microsoft Windows 8.1 (64 Bit)
» EKRAN KARTI:ATI Mobility Radeon HD 6370M 1 GB Ekran Kartı
» ETHERNET: JMicron PCI Express Gigabit Ethernet
» Wi-Fi ADAPTÖRÜ: Qualcomm Atheros AR9285 Wi-Fi
»
Bu sisteme kurulur mu Hackintosh? Yoksa hiç uğraşmayacağım :) @Ali Güngör @blackandyellow
 
Son düzenleme:
İlk bootloader sonra fakesmc vb. temel sürücüler + diğer sürücüleri kuracaksınız. WiFi için uygun sürücüyü Downloads - OSx86.net Hackintosh üzerinden edinip, kext utility ile kuracaksınız (üzerine sürükleyip). Ekran kartı olarak sadece intel hd onboard kartın çalışır. Kart çalışmaz ise 10.9.3 sürümüne güncelle.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı