Asus K55VJ macOs bilgisayarınıza yüklenemedi

grafigokhan

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar

Montezuma nın paylaştığı sierra os u indirip kurulum yapmaya çalıştım.
Herşey sağlıklı gidiyor, dil seçim ekranı geliyor. Yükleyeceğim HDD yi formatlayıp kuruluma başlıyorum.
Ancak yükleme 15 dk. da hata verip yeniden başlatmamı istiyor. Ekran görüntüsü ekliyorum.
HD4000 config dosyasını da USB'de gereken yere ekledim.
Kurulum ekranı clover olarak geliyor.
Ne yapmam gerekir bu sorunu aşabilmek için?

Sistemim;

Asus k55vj
i7 CPU
İntel 4000 GPU
8 GB RAM
750 TB HDD

Yanıt verebilecek kimse yokmu ?

Dosya Ekleri

• 20170105_203529.jpg
    20170105_203529.jpg
    333,3 KB · Görüntüleme: 130
Config dosyasını kurulumdan önce mi eklediniz, ayrıca BIOS ayarlarınızı paylaşır mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Config dosyasını eklemeden de denedim. Ekledikten sonrada denedim. Aynı sonuç. Bios ile ilgili olacağını sanmıyorum. Görselde paylaştığım gibi sistem yüklemeye kadar gelebiliyorum. Bu noktada bios ne gibi bir hataya sebebiyet verebilir ki? Aksi halde yükleme ekranına gelememem gerekirdi.

Usb yi yazdırdıktan sonra hiçbirşey yapmadan (bios default uefi açık) başlattım.
Ardından USB üzerinden macosu seçtim ve yükleme ekranına geldim.
Hdd yi macos günlüklü olarak formatladım ve kuruluma geçtim.
Sorunda burada başlıyor. %15 de görseldeki hatayı alıyorum.
Ardından usb ye geri döndüm ve configleri değiştirdim.
Yükleme ekranında yine aynı hata!

Config dosyasını eklemeden de denedim. Ekledikten sonrada denedim. Aynı sonuç. Bios ile ilgili olacağını sanmıyorum. Görselde paylaştığım gibi sistem yüklemeye kadar gelebiliyorum. Bu noktada bios ne gibi bir hataya sebebiyet verebilir ki? Aksi halde yükleme ekranına gelememem gerekirdi.

Usb yi yazdırdıktan sonra hiçbirşey yapmadan (bios default uefi açık) başlattım.
Ardından USB üzerinden macosu seçtim ve yükleme ekranına geldim.
Hdd yi macos günlüklü olarak formatladım ve kuruluma geçtim.
Sorunda burada başlıyor. %15 de görseldeki hatayı alıyorum.
Ardından usb ye geri döndüm ve configleri değiştirdim.
Yükleme ekranında yine aynı hata!
Kurulum usb si hatalı olabilir yeniden dene bellek 2.0 olsun bilgisayarın 2.0 portlarını kullan oda olmazsa yeniden indir....

Aynı şeyi yaptım. 2. sefer tekrar indirdim. Başka bir belleğe yazıp usb 2 de denedim. Aynı sonuç.
Usb 3 ve 2 de denemelerimde fark yok. İkisinde de açılıyor kurulumda görseldeki hata :(

Senin yaptığın BIOS ayarlarına şüphe yok, ama belki gözden kaçırmışsındır, sen bence paylaş, bir de biz bakalım olmazsa başka bir Clover kullanmayı deneyebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı