Asus K55VJ Sorunlar Bitmiyor

pc-se7en

Hectopat
Katılım
20 Ocak 2013
Mesajlar
234
Makaleler
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
6 ay önce arkadaşıma hizlial.com'dan İntel Core i5-3210M işlemciye ve GT635M GPU'ya sahip Asus K55JV Notebook'u aldık. Geldiğinde üzerinde Windows 8 Single Language 64 Bit kuruluydu ve sistem oldukça ağır çalışıyordu. Daha sonra arkadaşım Windows 8 Pro lisansı ile temiz kurulum yaptı. 15 güne kadar sorun yoktu. 15 - 20 gün sonra Batarya hatası vermeye başladı ve batarya şarj almıyordu. Asus'a gönderdik ve batarya değişimin yapıldığını söyleyip gönderdiler. Aradan 1 ay geçti ve bu kez mavi ekranlar başladı. Yaptığımız test ve araştırmalar sonucunda ram'in bozuk olduğu kanısına vardık. Asus'a durumu belirttik ve tekrar gönderdik. Bu kez Anakart ve Harddisk'i değiştirilmiştir, testleri tamamlanmıştır yazısı ile geri gönderdiler. Ama açtığım andan itibaren devam ediyordu sorunlar. 2 gün sonra tekrar gönderdik ve bu kez Ram değişimi yapıp gönderdiler. 3 aydır sorun yoktu ancak son 1 ayda mavi ekran hataları ve çok ağır bir hantallaşma var bilgisayarda. Asus'u arıyoruz Müşteri hizmetlerindeki çalışan işletim sisteminiz nedir ? diye sorunca Windows 8 Professional 64 Bit diyorum ve 3.parti işletim sistemlerine destek vermediğimiz için yardımcı olamıyoruz diyorlar. Çıldırmamak elde değil. Bu kez zaten 3 kez onarım gördüğü ve bu 4.arızası olduğu için Hızlıal.com'a değişim için gönderdik ancak Asus 15 gün beklettikten sonra Sorun bulunamadı diye değişim raporunu onaylamadan iişlem yapmadan göndermiş.

Yani elimde 3 tane detaylı servis raporu ve 1 tane servise giriş yaptığına dair belge var. Şuan mesaj atıyorum cevap vermiyorlar. Son bir haftadır bilgisayar bazı oyunlarda örneğin ; Euro Truck Similator - Call Of Duty : World Art War'da save game yapmıyor. Oyundan çıkınca herşey gidiyor. Sizce sorun nedendir ? Bu süre zarfında onlarca kez format atıldı ve yaklaşık 2 ay ürün serviste kaldı. Asus değişim yapmamak için sorun yok raporu veriyor. Tüketici haklarına gitmeden önce yapabileceğim birşeyler varmı sorunun nerede olduğunu anlamak için ? Bilgisayar resmen Pentium 4 performansı veriyor.
 
Mavi ekran verdiyse mutlaka olmalı.

Dün tekrardan Windows kurulumu yaptığım için şuan yok, 2 güne kadar vermeye başlar. Peki sorunun biride Battlefield 3 ve diğer oyunlarda 1336x768'te bile görüntü tam ekran olmuyor. Aslında oluyor ama yazıların çoğu yukarda yani görünmüyor.
 
Sürücü güncel ise nVidia panelden ölçeklendirme ayarı yapmayı deneyin.

Hocam normal ölçeklendirme ayarlarının tümünü denedim ancak sorun yine devam ediyor. Windows 7'de bu sorun yok sadece Windows 8'de var.

- - - Güncellendi - - -

Asus geri dönüş yapmıyor. Asus Genel Müdürlüğün numarasını nereden bulabilirim ?
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı