Asus K55VJ Termal Macun Değişimi

ByGkhn710

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Sizlere 2 sorum olacak. Biliyorum fazla sorulan sorular ancak bu konular hakkında herkes ayrı bir şey söylüyor bana bu konular hakkında gerçekten iyi anlayan bilgi sahibi kişilerin yardım edeceğini ümidiyle sorularıma geçiyorum.

1)Bilgisayarım Asus K55VJ modeli. Sistemi bilmeyenler için söylüyorum.

- Sistem : Windows 8 64-Bit
- İşlemci : Intel Core i7 3630QM (2.40GHz Ivy Bridge 2nm Teknoloji)
- Ram : 8 GB İkili Kanal DDR3 (798Mhz)
- Ekran Kartı : 2047 MBNVIDIA GeForce GT 635M (Intel HD Graphics 4000) , (1366x768@60Hz)

Arkadaşlar bu bilgisayar şu anki Gta V, Fallout 4 v.b gibi oyunları yani yeni nesilleri kaldırır mı? Çoğu sitede kaldırıyor diye yazıyordu çoğunda da kaldırmaz. Ben Technopat ailesine güvendiğim için size soruyorum?

2)Diğer soruma geçecek olursak bu da bilgisayarın ısınma problemiyle ilgili öncelikle şunu söylemeliyim. Laptop nerdeyse 2 senedir elimde ve ısınma sorunları başladı.
Bilgisayar açılışta 30 ile 50 arasında ısıyla açılıyor ve 3-4 saatlik sürenin sonunda (bu daha da uzayabiliyor) ben internette dolaşırken yani oyun oynamadığım zamanlarda 70 ile 76 derece arasını buluyor. Oyunu açtığımda ise oyunun kalitesine göre değişiyor mesela grafik kalitesi düşük bazı oyunlarda 80-90 dereceyi buluyor. Grafiği yüksek bir oyun açtığımda iste 107 kadar çıktığını gördüm. (Euro Truck Simulatör 2 ONLİNE oynarken orta ayarlarda 100 geçmişti).

Ben bu ısınma sorununu termal macunla hatta birde soğutucu alarak engellemek istiyorum. Çok araştırdım ancak karar veremedim.
Noctua, Zalman, Arctic MX- 2 v.b gibi bir çok ürün iyiymiş ancak hangisi benim işime gerçekten büyük ölçüde yarar sağlar? Önerilerinizi bekliyorum. Isı problemini çözmem gerek bunun için de önerilerinizi bekliyorum.

Not:Bide şunu söylemek istiyorum. Oyunları ilk başta çok akıcı ve kasmadan oynuyorum ancak sonra kasmalar başlıyor. (Skyrim gibi oyunları yüksek ayarda rahat oynuyorum.)

Evet arkadaşlar umarım anlatabilmişimdir. Lütfen gerçekten bu işten anlayan deneyimli arkadaşlar yardım etsin. Paramı boşuna harcamak istemiyorum, şimdiden teşekürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Yardımcı olmak için buradayız zaten, elbette cevaplarız.

1. GT635M isimli grafik yongası orta seviye performans sunan bir karttır. Yeni nesil oyunları kaldırır ancak düşük grafik ayarlarında olmak şartı ile. DX10 desteği GTA5 oynaman noktasında sorun yaşatmaz. Yinede oyunlar için pek uygun bir kart değil, düşük ayarlarda oynamak sorun yaşatmayacaksa ne ala.
  2. Kullandığın ekran kartı 40nm üretim teknolojisine sahip. 28nm yeni nesil kartlara göre daha fazla güç tüketiyor, dolaylı olarak daha fazla ısı salınımı yapıyor. Kullandığın işlemci zaten oldukça üst seviye, performanslı bir işlemci. Bu iki işlem birimi tek soğutma sistemi üzerinden soğutuluyor.
    v874g.jpg
  • En önemli kısma geldik : Isı probleminden nasıl kurtulurum? Paramı çöpe atmak istemiyorum demişsin.
  1. Öncelikle kullandığın leptop oyuncu leptobu değil bunu bil, soğutma sistemi oyuncu leptopların olduğu kadar iyi değil, kasa tasarımı ince. Yani bu sistem en iyi hali ile bile 75 derece ısıya ulaşabilir, 75 dereceye gelmesinde sorun yok tabi, normal bir durum, oyunlarda kasmaya neden olmaz.
  2. Hem CPU hem de GPU'nun termal macun bakımları aynı ayrı yapılacak. Fanlar tozlardan arındırılacak. Bu işlem gerçekten yarar sağlar mı? Evet, sağlar tabi montajı düzgün bir biçimde yaparsan.
    Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
    Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
  3. Hangi termal macunu tercih etmeliyim? NOCTUA NT-H1 almanı öneririm. 1 defa 30TL gibi bir para harcarsın, oldukça uzun süreler yeterli gelir, zaten tüp şırınga içerisinde geliyor, fazlasıyla yeterli miktarda mevcut içerisinde. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Çok teşekkür ederim kardeşim değerli yorumun için biraz geç gördüm biraz da şans eseri :) gerçekten güzel açıklayıcı bir yorum olmuş umarım başka arkadaşlarımızda yararlanır..

Ayrıca söylemek isterim ben sorunumu hallettim bir tane TX marka 5 fanlı soğutucu aldım birde Zalman - stg2 termal macun sonra bilgisayarı temizleyip termal macunu söylediğiniz gibi uyguladım (olabildiğince ince) şu an bilgisayarım çok iyi çalışıyor Gta 5 'te orta yüksek ayarda rahat akıcı bir şekilde oynuyorum ama sıfır kasma için orta seviyede oynuyorum.

Isınma konusuna gelirsem bilgisayar artık çok rahat bir şekilde ısıyı içeriden dışarı atabiliyor ve alttan çok iyi soğutuluyor ısınma oluyor elbet ama eskisi gibi kasma olmuyor.Eğer aynı sorunları yaşayan arkadaşlar varsa mutlaka bilgisayarı temizleyip bakım yapsınlar termal macun kullansınlar ve tabi ki laptop kullanıcılar kesinlikle soğutucu kullansınlar bunlar gerçekten hayat kurtarıyor ,en azından çoğu oyuncu için FPS artışı kesinlikle oluyor.

Şimdi Fallout 4 almayı düşünüyorum kasmadan oynayabilecek miyim göreceğiz Skyrim ile arasında pek bir fark yok gibi ama :D bu konuda fikriniz varsa veya denemiş arkadaşlar söylerseniz sevinirim..
Umarım Fallout 4 'ü oynatır :).

Herkese iyi oyunlar , yorum içinse kardeşim tekrar teşekürler...

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı