ASUS laptop bir anda kasıyor

Rubbyko

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Dizüstü bir ASUS bilgisayarım var, yaklaşık 1 2 senelik bir cihaz Adobe Premiere tarzı uygulamalar kullanıyorum. Çok zorlamadığım halde bazen herhangi bir kullanım sırasında 5 saniyeliğine ekran gidiyor ve geldiğinde ekran rengi değişiyor aşırı şekilde kasıyor gücü azalıyor sanki ekran kartı çalışmayı durduruyormuş gibi. (sadece Premiere özelinde değil oyun oynarkende, webde takılırkende yapıyor) kapatıp biraz bekleyip açıyorum düzelmiş oluyor. Ne yapabilirim? Bilen kişiler yardımcı olabilir mi?

Ekran kartı çöküyor olabilir. Sürücüler güncel mi? Uyumlu Windows sürümünde misiniz?

Hiç 1-2 yıl içinde laptopu temizlediniz mi macun falan kurumuş olabilir bu yüzden fazla kasma donma gibi şeyler olablilir.

Sürücüler güncel Windows 11 kullanıyorum. Pek anlamadığım için kasayı sökmedim açıkçası ama aldığım arkadaş macun bakımı yapıldığını söylemişti.

Bakım yapılması gerekiyor. 2 sene fazla bir zaman. En az mutlaka senede bir defa yapılması gerekir. Onun dışında güç kesintisi derken adaptör takılı olduğu halde mi yapıyor bu işlemi? Ekran kartınızı güncelleştirmeyi deneyebilirsiniz. Oyunlarda da yaptığını söylediğinize göre. Görev Yöneticisi'nden de ayrıca kontrol etmekte fayda var.

Evet adaptör takılıyken ekran 3 5 saniyeliğine gidiyor geldiğinde parlaklık ayarı değişmiş oluyor. Chrome da bile kasmalar oluyor mecburen bir aç kapa yapıyorum o şekilde düzeliyor. Ekran kartım güncel orada bir problem yok. Windows 11 bir problem yaratıyor mudur? O konuda emin değilim.

Görev Yöneticisi'nden kontrol et. Sıcaklık elbette görülmüyor ancak kullanım değeri önemli. Ayrıca yakın zamanda mutlaka bakım yaptır. Aslında kolay bir şey önemli olan biraz hassas ve bilgili olmak. Malum bakım yaptırmak bile gereksiz bütçelere çıkıyor. Bir tane kaliteli termal macun alırsan gerisini sen halledersin. Ayrıca ne şüphen olur ne de aklın orada kalır. Garantisi var ise ki 1-2 senelik demişsin. Eğer garantisi varsa kendin müdahale etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…