Asus laptop Seagate HDD ses sorunu

merkezgold

Hectopat
Merhaba ben bir hafta önce Asus FX504GD serisi laptop satın aldım. HDD'den tıkırtı sesi geliyor bu normal mi? Crystalmark testleri sağlıklı HD Tune testleri sağlıklı çıktı. HDD modelim bu: Seagate FireCuda 1TB 2.5" SATA-III 5400 RPM Hybrid-HDD (ST1000LX015)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

ASUS'a yollamalı mıyım?
yardımcı olabilecek biri yok mu ?

Son düzenleme:
Valla benim harddiskte tıkırtı sesi yapıyordu indirme yaparken kullanırken vs. Ancak benimki sorunluydu yavaştı HD Tune programını kullanamıyordum bile paso mavi ekran veriyordu. En sonunda birkaç hafta önce cortladı. Ama testlere göre sağlıklıysa donma,takılma,yavaşlama,drop yoksa sorun olmadığını düşünüyorum sonuçta okuma yazma yapıyor. Bilgili arkadaşlar yazarlar.

Valla benim harddiskte tıkırtı sesi yapıyordu indirme yaparken kullanırken vs. Ancak benimki sorunluydu yavaştı HD Tune programını kullanamıyordum bile paso mavi ekran veriyordu. En sonunda birkaç hafta önce cortladı. Ama testlere göre sağlıklıysa donma,takılma,yavaşlama,drop yoksa sorun olmadığını düşünüyorum sonuçta okuma yazma yapıyor. Bilgili arkadaşlar yazarlar.
Ufaktan donmalar yapıyor örneğin setup yaparken chrome kullandığım da donma yapıyor, testlerde sağlıklı fakat ilerde arıza verme ihtimali var ise şimdiden asusa yollamak istiyorum önerilerinizi bekliyorum
Arkadaşlar asus'a yolladım sorun yok diyip geri yolladılar bu modeli alıcaklara duyrulur

Son düzenleme:
Ufaktan donmalar yapıyor örneğin setup yaparken chrome kullandığım da donma yapıyor, testlerde sağlıklı fakat ilerde arıza verme ihtimali var ise şimdiden asusa yollamak istiyorum önerilerinizi bekliyorum
Arkadaşlar asus'a yolladım sorun yok diyip geri yolladılar bu modeli alıcaklara duyrulur
Konuyu hortlattım ama 7200rPm HDD'den o sesin gelmesi normal. Bende de ROG FX553VE var. Kasma sorunu da HDD'nin kötü olmasından. Bu yüzden sistemi kurabileceğin M.2 SSD almanı öneririm. Ayrıca o cızırtı sesini de bir nebze olsun keser.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı