ASUS M5A97 LE R2.0 chipset ısınması ömrünü kısaltır mı?

ArdaTemel93

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600X
XFX RX 6700
XPG 3200 MHZ 32 GB Ram
Asus Prime B450M-A
600 Watt 80+ PSU
Samsung Odysse 32" 165 HZ 2K Monitör
Meslek
3D Baskı
Merhaba arkadaşlar, sorunum şu ASUS M5A97 le r2.0 anakart kullanıyorum işlemcim AMD FX 8350 overclock yapılmadı ancak Kingston 2133 MHz RAM var sistemde RAM frekansını manuel olarak 2133 MHz'ye çıkarttım chipset fazla ısınıyor. 1-2 Saniye tutamıyorum elımı üzerinde bende fan takvıyesı yaptım chipsetin üzerine şu an serin calısıyorum parmagımı uzerınde uzun sureler tutabiliyorum. Sorum şu; chipset fazla ısınırsa anakart ömrü kısalır mı ya da ısınan chipset performansa etki eder mi? Chipsetten kastım kuzey köprüsü.

Son düzenleyen: Moderatör:
970 cipsetli anakartlarda genel olarak kuzey köprüsünde aşırı ısınma oluyor, normal demişlerdi bunun için. FX sistem kullandığım zamanda o.c ile kullanıyordum ve 70 dereceleri görüyordum kuzey köprüsünde. Forumlarda arastirdigimda 970 ve 990 cipsetli anakartlar yüksek sıcaklıklarda çalışabilir, normal demişlerdi. Cipsette aşırı ısınma olursa işlemci ve bellek frekansı düşüyor bunun sebebi ise işlemci ve bellek trafiği kuzey köprüsü üzerinden geçtiği için cipset bir şekilde kendini soğutmak için bu tarz donanımların performansını düşürüyor, buradan da anlayabilirsiniz aşırı ısındığını. Bunlar harici o anakart için ısınma normal. Aklınızda şüphe kalmasın diye detaylıca yazayım dedim. Performans kısmında ise evet, cipset aşırı isinirsa performans düşer.

teşekkür ederim kuzey köprüsü ısısını gösteren program önerisi alabilir miyim ?

fan ıle gayet ıyı sogutmayı basardım köprü şuan gayet serin ilgin yardımın için teşekkür ederim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…