Asus Maximus Formula V Anakart Raid Yapma

Mahmut Bal

Kilopat
Asus Maximus Formula V anakart ile 3 x raid 0 yapılabilir mi? Ben denedim. Ancak en fazla 2 x raid 0 yapabiliyorum.
İmkan dahilindeyse nasıl 3 x raid 0 kuracağım konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden yardımcı olacak herkese teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
O tam olarak RAID0 adını almıyor ama evet oluyor. Anakartta kaç adet adet sata portu var ise o kadar RAID diski bağlayabilirsiniz... Dediğiniz olay RAID5 veya RAID10 altına giriyor..

Yorum yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum öncelikle. Ancak belirttiğim anakartta intel ve asmedia sata kontrolcüleri var ve bu kartta yer alan 6 adet sata 3 yuvasının 2 si intel tarafından diğer 4 ü de asmedia kontrolcüsü tarafından kontrol edilmekte. Benim 3 tane ssd im var. Bunların 2 şini intel kontrolcüsü üzerinden raid yapabiliyorum. Ancak 2'li yada 3'lü hiçbir şekilde asmedia kontrolcüsünün kontrol ettiği sata portları üzerinden raid yapamıyorum.

En güncel sürücüleri yüklemiş bulunmaktayım. Anakartın özel bir durumu var mı bilmiyorum. Böyle bir durum yoksa raid hakkında bilgisi olan arkadaşlardan bu konu hakkında bana yardımcı olmalarını rica ediyorum. Şimdiden alaka gösteren herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman ASMedia portları üstüne 3'ünü de takacaksın. Birde bize BIOS'un tüm sayfalarını (flash bellek takılı olsun) F12'ye basıp SS'ni çekip buraya resmi veya linki koyarmısınız ?

- - - Güncellendi - - -

2 tane ssd raid olmuş durumda. Zaten bal diye gözüküyor son resimde. Ancak ne yaptıysam 3. ssd yi raid yapamadım. Söylediğinizi de denedim 2 SSD'yi direkt olarak da bağladım asmedia sata bağlantılarına. Ancak bu defa raid ekranı açılmadı bile. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Şimdiden yardımcı olabilecek herkese teşekkür ediyorum.

Yani bu işte bir terslik var. Asmedia kontrolcüsü RAID yapabiliyor diye biliyorum. Aslında yapılan hata şurada. 2x SATA'yı Intel'e verip gerisini Asmedia kontrolcüsüne bırakmakta..

3 SSD'yi asmedia sata portlarına bağlayınca raid menüsü çıkmıyor bile. CTRL+ I veya CTRL + R çalışmıyor. Başka metod biliyorsanız yardımcı olursanız çok sevinirim. 2 ssd raid 0 ile 906 mb okuma 768 mb yazma değerlerini gördüm. 3x raid 0 performansını görmek istiyorum.

- - - Güncellendi - - -

Bu forumun üyelerinin yada yönetici veya editörlerinin açtığım konular hakkında bu kadarda yetersiz olduğunu ya da alakasız olabileceklerini hiç ama hiç ummuyordum. Youtube'da ya da forumda büyük büyük konuşan, aklınca yazdığım sistemimle git Google'da sistem imzası ara gibi ukalaca şeyler yazan donanım editörlerini pek de göremiyorum ortalıklarda.

Son olarak içinizde şu sorun hakkında bilgisi olan varsa ve yazarsa sevinirim. Ki bu herhalde son açacağım konu olacak.
Şimdiden alaka gösteren herkese teşekkür ederim.

@amamilya Recep bey diğer arkadaşlarımız her konuya yetişecek diye bir kaaide yok. Ben gene özel mesaj yolu ile onları haberdar edeyim. Recep Bey eskiden ASUS'ta çalıştığı için sorunu büyük ihtimal ile çözebilir.

Recep bey donanım editörü değil ve aynı zamanda bu forumun tek sorumlusuda değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…