Asus Maximus Formula V Anakart Raid Yapma

Donanım editörü olmasına gerek var mı ? Ben sizi direk ASUS'tan anlayan biri ile iletişime geçirdim. Ayrıca THE_MILLER'a da yolladım.

Mesajımda benle dalga geçmeye çalışan ve forumda donanım editörlüğü yapan kişilik sorunları olan bazı forum üyeleri vardı ben o sebeple Recep bey in donanım editörü olmadığını belirttim ve bu forumun tüm yükünün onun sırtanda olmadığının farkında olduğumu söyledim. Alakanız için teşekkür ederim.

İnsanları bir konuda yetersiz olmakla suçlamadan önce sorduğunuzun sorunun yeterliliğine bakmanız gerek. Bilmeden etmeden RAID 0 yapmaya kalkıyorsunuz ki daha RAID nedir onu bile araştırmamışsınız. Şimdi size araştırın demeyeceğim zira bunu sevmem. Ben araştırır ve size söylerim.

RAID 0 çift disk ile oluşturulan bir sistemdir ve veriler ikiye bölünür. Yani RAID 0 bir sisteme üçüncü bir disk bağlayamazsınız. Bu bağlamda sorunuz -saçma demeyeceğim, bilmiyor olabileceğinizden ötürü- geçersiz. Yani 3 x RAID 0 diye bir şey yok.

İkinci konu ise model adını yanlış yazdığınız anakartınız. Maximus Formula V diye bir anakart yok. Maximus V Formula var. Anakartın kullanma kılavuzunda RAID 0 desteğinin sadece Intel kontrolcü (Kuzey Köprüsü ) tarafından sunulduğu belirtiliyor ve RAID 0 için iki disk kullanabileceğiniz söyleniyor: 5.1 Sayfa 177.

Aslında daha ilk cevapta verilen makale bile olayı açıklığa kavuşturuyordu...

Ilgisiz demiştim ya onu düzeltiyorum bilgisiz ve öforik olarak değiştiriyorum. Çünkü site en yetkin ve bilgili kişi diye düşündüğüm Recep Baltaş bey bile http://m.youtube.com/watch?v=JPuywNBctvg bu videoda adamın 3x değil 4x raid yaptığından haberi yoksa bu konu kapanmıştır. Teşekkür ederim. Ayrıca 2 ve katları şeklinde disk olması gerekir gibi öforik cevaplar vermesin hiç kimse hemen alt videolarda 3x raid0 yapan başka videolarda var.

RAID0 çift disk destekler. Şimdi alıntı yaptığım ve önceden yazdığım mesaja bakarsanız RAID5 veya 10 olabileceğidir. Video'da yanlış yazmış olabilirler.. Çünkü genel olarak RAID kombinasyonu deniyor buna.

O tam olarak RAID0 adını almıyor ama evet oluyor. Anakartta kaç adet adet sata portu var ise o kadar RAID diski bağlayabilirsiniz... Dediğiniz olay RAID5 veya RAID10 altına giriyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…