OpenCore'a ilk girişte sola kaydırma animasyonu çok kasıyor, animasyondan sonra kendine gelse de rahatsız edici bir görüntü.
- Burada kullandığım
EFI ile bu böyle değildi.
Hackintosh Skylake with OpenCore bootloader. Contribute to shidil/opencore-skylake-6600k development by creating an account on GitHub.
Buradaki
EFI'yi kullanırken DP kablosu ekran kartına takılıydı. Sanırım sorunu o zaman ondan dolayı yaşamamıştım.
Düzenleme: Primary Display: Auto, DP kablosu ekran kartına takılıyken tekrardan denedim.
OpenCore boot loader kasma sorunu devam ediyor, macOS açılmadı.
Şu an
iGPU Multi-Monitor: enabled Primary Display: Auto ayarda DP kablosu ekran kartına takılı iken macOS kurulum ekranında görüntü alabiliyorum. Ekran ölçeğine bakarsanız görüntüyü ekran kartından verdiği de anlaşılıyor (ekran çözünürlüğü 3840x2160).
Diğer EFI de görsel temalı OpenCore ekranı geliyor mu ki?
Evet, hatta ikonlar Windows ve Monterey'in kendi ikonlarıydı. Sadece bu iki seçenek vardı.
iGFX-Peg-Auto. Auto yaptığında kablo anakartta iGFX, ekran kartındayken PEG'e geçiş yapması lazım. Yani Windows'a geçerken kablonun yerini değiştirerek NVIDIA, macOS'a geçerken anakarta takarak da iGPU'yu kullanabiliyor olman gerekecek. Monterey'deki iGPU performansı, High Sierra kadar eski bir OS'taki NVIDIA performansından iyidir.
Dediğiniz gibi Auto'ya aldığımda DP kablosu anakarttayken görüntü alamıyorum bu arada. Ekran kartından görüntü veriyor sadece. Sistemler arası geçiş yaparken hem BIOS ayarı hem kablonun yerini mi değiştirmem gerekeceği anlamına geliyor bu?
Buradaki ekranda
Primary Display'de
IGFX seçimini yapmadan DP kablosu anakarta bağlıyken hiçbir şekilde görüntü alamıyorum. macOS'u
iGPU'dan kullandığım için dolayısıyla seçimin
IGFX olması gerekiyor. Ben bunun Windows'u kullanırken de
iGPU'yu kullanacağını düşünerek sorun yaratacağını düşündüm. Fakat öyle olmadı, DP kablosunu ekran kartına taktığımda
Primary Display ayarı
IGFX bile olsa Windows ekran kartını kullanıyor. Yani sistemler arası geçiş yaparken bir BIOS ayarı yapmama gerek kalmayacak, sadece DP kablosunun yerini değiştirerek geçiş yapabileceğim.
@tristessehivernale yine de
dGPU'dan görüntü alırken
iGPU donanım hızlandırmasını kullanmak teknik olarak mümkünse, konfigürasyon denemelerine açığım. En azından kablonun yerini değiştirme zahmetinden de kurtulmuş olurum.
Şu an tek sorunum
OpenCore boot loader ile;
-
Sorun: OpenCore boot loader ekranı ilk geldiğinde simgelerin sola kaydığı bir animasyon yürütüyor. Bu animasyon esnasında görüntü aşırı kasıyor.
-
Fakat otomatik seçimin süresi düzenlenebiliyorsa nereden yapıldığını öğrensem iyi olur.