Rehber Asus Modemlerde Sadece Güç Işığının Yanması Sorununun Çözümü

Katılım
28 Temmuz 2018
Mesajlar
12.821
Makaleler
18
Çözümler
58
Yer
İzmir
Öncelikle bu sorun tüm Asus marka modemlerde yaşanabilir. Temel sebebi ise güncellemelerde olna bozukluklar/yanlış yüklemeler veya güncellemeleri sırasıyla yüklememekten kaynaklanıyor. Ben de 1 haftadır aynı sorundan müzdariptim. Sorunu aşağıdaki sitelerdeki aşamaları yaparak çözdüm. İki farklı yöntem var. Sırasıyla anlatacağım.

  1. 192.168.1.1 adresinden koymuş olduğunuz Kullanıcı Adı ve Şifre ile girmeye çalışın. eğer girebiliyorsanız Yönetim->Ayarları Geri Yükleme->Fabrika Varsayılan Ayarları'na basmalısınız. Sıfırlama olduktan sonra standart modem kurulum adımlarını gerçekleştireceksiniz.
  2. Eğer ilk adım işe yaramadıysa aşağıdaki adımları takip edin.
  3. Modeminizi Asus'un Destek sitesinden aratıp bulun. Ondan sonra Sürücüler&Araçlar bölümünden "Asus Firmware Restoration" programını ve "Firmware" bölümünden ilk çıkmış olan sürümü (en aşağıdaki sürümü, yani ilk sürümü indireceksiniz) indirin. Restoration programı modeme istediğiniz sürümü yüklemenizi sağlıyor. Restoration programını kurun ve indirdiğiniz "FW_modeladı_sürümkodu" adlı dosyayı Masaüstü'ne çıkarın.
  4. Ethernet kablosunu bilgisayarınıza takın. İnternet Protokolü ayarlarına girmemiz gerekiyor.
  5. IP Adresi= 192.168.1.10 ve Alt Ağ Maskesi: 255.255.255.0 şeklinde değiştirip Tamam'a basın.
  6. Kurtarma Modu'nu aktifleştirmemiz gerekiyor. Bunun için modemin adaptör kablosunu prizden çıkarın. Herhangi bir kalem/iğneyle Reset butonuna basın, basmaya devam ederken adaptör kablosunu modeme yeniden takın. Eğer Güç Işığı yanıp sönüyorsa başarılı bir şekilde aktifleştirdiniz. Yanıp sönmüyorsa bu adımı tekrarlayın.
  7. İndirdiğimiz Firmware Restoration programını açıp indirdiğimiz sürümü Browse'dan seçin. Sonra Yükle'ye basın. Altta yükleme ekranı gelecek. Eğer Güç Işığı sabit bir şekilde yanıyorsa başarılı bir şekilde sürümü modeme yüklediniz. Yalnız bu adımı yapabilmek için başarılı bir şekilde Kurtarma Modunu etkinleştirmeniz gerekmekte. Yoksa yapamazsınız. Restoration programını kapatın.
  8. İnternet Protokolü ayarını Varsayılan olarak değiştirin.
  • Ayarlar
    [*]Ağ ve İnternet
    [*]Adaptör Seçeneklerini Değiştir
    [*]LAN ağını seçin (Ethernet İşaretli)
    [*]Sağ tıklayıp Özellikler deyin.
    [*]İnternet protokolü sürüm4(TCP/IPv4)'ü bulup Özellikler deyin.

2. adım da aşağıdaki gibi, 192.168.1.1'e ulaşabilenler için.
192.168.1.1'den Yönetim->Donanım Yazılımı Yükseltme->Yeni Donanım Yazılımı Yükle seçeneğinden indirdiğiniz sürümü seçin. Sonra kendisi yapacaktır.

Yararlandığım siteler
 

Benzer konular

U
Mesaj
0
Görüntüleme
887
Umutmeister
U
U
Mesaj
0
Görüntüleme
13B
Umutmeister
U
U
Mesaj
0
Görüntüleme
2B
Umutmeister
U

Yeni konular

Geri
Yukarı