Asus MX25AQ vs Samsung C24FG70

payijaf501

Megapat
Arkadaşlar, yeni monitör bakıyorum. Kendimce 1.700 civarında 2 tane model buldum.

MX25AQ | Monitör | ASUS Türkiye
25 inçi aşmayacak 2K bunu bulabildim. Çerçevesinin ince olması hoşuma gitti. Bence zarif duruyor.

Curved Monitör - c24fg70 | Samsung TR
Kavisli olması yüzünden aklımı çeldi. Farklı bir tecrübe.

Sonuç olarak bu 2 model arasında kaldım. Aradığım özellik çerçevesinin ince olması ve renklerin sağdan soldan/yukarıdan aşağıdan bakarken bozulmaması. GTX 1060 ile kullanacağım. Genel kullanım için alıyorum. CS:GO'da 144 FPS 144 hertz gibi derdim yok ama mesela Witcher oynarken o manzaraları canlıymış gibi görmek isterim. Bu istekler doğrultusunda hangisi bana daha uygundur? Ya da sizin başka önerileriniz varsa lütfen benimle paylaşın.

Samsung olan monitörü 3 gün önce deneme imkanım oldu gerçekten çerçevesi seni rahatsız etmeyecek düzeyde ve curved sistemi tam ayarında ne fazla ne az.
Renk canlılığı desen birçok ıps monitör gördüm birçok tn panel monitör gördüm fakat va panel quantumdot teknolojili bu monitör daha çok hoşuma gitti benim. Ayrıca sağdan soldan üstten alttan baktığın zaman da görüntüde herhangi bir kayıp yaşamıyorsun benim edindiğim tecrübeler doğrultusunda.
Seni oyuna konsantre edebilecek de bir artısı var fakat o monitörü eğer 144hz hevesin varsa öneririm. Ki 144hz ilk defa kullanıyorsan neden daha önce almamışım dersin.
Yani üstteki monitörü kullanmadım ama sanki senin istediğin özellikler doğrultusunda üstteki monitör daha uygun gibi duruyor asus olan. Öncelikle ıps panel ve 2K zaten 144hz olsun diye bir problemin yok daha uygun sanki.
Tabii üstteki monitörü de kullanan birinin yorum yapması daha mantıklı.
Ekran kartını da sakın unutma monitörünü alırken ben şahsen sıkıntı yaşayabileceğini düşünüyorum 2K monitörde 1060 ekran kartı ile.
Akıcı bir şekilde oynamak için grafik ayarlarından feda etmen gerekebilir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı