Asus N53SN Açılması İçin Güç Düğmesine Defalarca Basmak Gerekiyor

Aatik11

Hectopat
Merhaba herkese.
Asus N53Sn laptopum var. 3 Gün önce elektrikler gitti geldi, daha sonra bilgisayar açılmaz oldu. Güç düğmesine basınca ışıklar yanıp 1-2 saniye sonra geri sönüyor ve çalışmıyor.

Laptopun tüm parçalarını sökerek fanını temizledim, termal macunun değiştirdim sonuç yine aynı. Fakat ilginç bir durum var, güç düğmesine yaklaşık 30 - 35 kere bastığımda en sonunda çalışıyor. Bilgisayar birkaç saat çalıştıktan sonra kapatınca tek basmaya çalışıyor. Soğuk olduğu zamanlarda açılana kadar basmam gerekiyor. İlk basmamda hemen kapanıyor, daha sonra Boot ekranını görüyorum, daha sonra ki basmalarımda Windows logosunu derken en sonunda açılıyor. Bu şekilde garip bir durum var. Ekran kartını zorlayacak bir işlem yaptığımda örnek olarak CS:GO açtığımda direkt kapanıyor.

Konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elektriğin ani gitmesiyle anakarttaki kuzey ve güney köprüler arasında geçişte problem olabileceğini düşünüyorum. Bu durumda tabii ki kullanıcı hatası değil. Bilgisayarın garantisi devam ediyor mu?

Garantiye veya iyi bir teknik destek ekibine götürün. Anakart üzerindeki kapasitörlerden bazıları elektriği taşıyamadığı için sistemi açamıyorsun büyük ihtimalle. Anlamayan birine götürürsen anakartı değiştirmek ister ama işini adabıyla yapan birine götürürsen bilgisayarını gerçekten tamir edecektir.

Maalesef garantisi mevcut değil 2011 yılında almıştım. Şu anda hiç açılmıyor :(

Şuan garantiye gondermen mecbur gözüküyor. E tabii bir miktar para vermen gerekicek. Anlamayan birine goturursen diğer birimlere de zarar verebilir bunun notunu duseyim

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı