ASUS N550JK-CN166H laptop kulaklık mikrofonunu kullanamıyorum

sadaadas

Hectopat
Katılım
21 Ağustos 2014
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar arkadaşlar, başlıkta belirttiğim gibi bir sorunum var ve çözümü için uzun süredir uğraşıyorum fakat çözemedim son çare olarak buraya yazmaya karar verdim.
Öncelikle epey bir araştırma yaptım ve hatta sorunum şu linkte belirttiğimle birebir aynı maalesef orada da çözülememiş: Windows 10 Laptop Kulaklık Mikrofonunu Kullanamama Sorunu
Laptopum ASUS N550JK-CN166H marka ve model. 3,5 mm tek jak girişli bir model. Kulaklığım onıkuma K10 Pro. Kulaklığın sağlam olduğuna da eminim başka bir laptopta test ettiğimde mikrofonu dahil gayet normal çalışıyor. Kulaklığı bilgisayara taktığımda şu pencere açılıyor ve ikisinden herhangi birini seçip tamama tıkladığımda kulaklığa sesi aktarıyor. Fakat, kulaklığı algılamıyor ve de kulaklığın mikrofonunu kullanamıyorum doğal olarak. Aynı zamanda PC HDMI girişinden de televizyona görüntüyü aktarıyor fakat sesi aktarmıyor. Dolayısıyla yazılımsal olduğunu düşündüm.

1610447536477.png


Ardından hoparlör simgesinden ses efektine gittiğimde ise bu şekilde:

1610447628015.png


1610447637961.png


Denediklerimi anlatacak olursam eğer ses kartı driverını güncelledim defalarca, ses kartını güncelle dedikten sonra High Definition Audio'yu seçip PC'yi yeniden başlattım sonucunda da kulaklığı gördü laptop fakat yine de mikrofondan ses almıyordu. Ve evet 3,5 mm girişli mikrofonu varsayılan mikrofon yaptım. Aynı şu resimdeki gibi oldu tek farkla, o da mikrofonu görüyordu fakat hiçbir şekilde ses almıyordu. Bu arada kulaklıktan mikrofonun açık olduğunu da teyit ettim.

1610448185732.png


1610448013479.png


Intel ekran kartının driverını güncelledim, Bluetooth driverını güncelledim hatta driverpack kurup tam kurulum yapmasını bile sağladım. Bunun sonucunda da Windows Update'i devre dışı bıraktı, kendi kendine program yüklemeye başladı durup dururken ben de dün akşam PC'yi sıfırladım ve hiçbir şeye dokunmadan kulaklığı denedim. Olmadı. Sonrasında ise sadece laptopun resmi sitesinden driverlarını kurdum ve şu an aynı duruyor. gerçekten yardımınıza ihtiyacım var :))

Ses kartımın donanım kimliği:
HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0668&SUBSYS_104311CD&REV_1000.

@Recep Baltaş
Arkadaşlar konunun altına yeni mesaj attığım için üzgünüm fakat 100 kişi bakmış eğer bu konu hakkında hiç bilgisi olan yoksa modlar konuyu kapatabilir :(
 
Son düzenleme:
Onikuma K10 pro. Harici yazılımı yok. Bu arada az önce usb ses kartı aldım ve de şu an kulaklığın mikrofonunu onun üzerinden çalıştırabiliyorum. Fakat hala dahili ses kartının üzerinden mikrofonu çalıştıramıyorum.
@omeratila
 
Hocam sorun kulaklıkta değil ki, sorun zaten anakartın üstündeki ses kartında veya onun sürücüsünde.
@omeratila
Beyler 200 kere bakılmış neredeyse bir tane mi cevap olmaz uzun uzun anlattım derdimi her bilgiyi verdim Recep Bey'i de etiketledim yok fikri olan bile yok aynı konudan çok açılmış onların hepsine cevap gelmiş ama, keşke o konularla çözebilseydim derdimi. Neyse bir daha buraya yazmam artık iyi forumlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı