Asus N550JK Ekranın Yeşilimsi Renge Dönüşmesi

f1ght3r

Kilopat
Katılım
27 Mayıs 2016
Mesajlar
429
Makaleler
1
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba. Asus N550JK dizüstü bilgisayarımın ekranı yeşilimsi renklere büründü. Daha önce de böyle biraz renk değişimleri oldu. Yaklaşık bir kaç ay önce. Birkaç gün bilgisayarı açmadım. Daha sonra açtığımda ekranda hiç bir sorun yoktu. Sorunsuz olarak 4, 5 aydır kullanıyordum. Fakat bugün yine aynı şey oldu. Ekranda önce yatay yeşil çizgiler gidip geldi. Birkaç dakika sonra ekran tamamen yeşilimsi tonlardaydı. Ayrıca açık uygulamaları kapattığımda ya da simge durumuna küçülttüğümde masaüstü ekranında o uygulamanın morumsu görüntü izleri kalıyor. Örneğin şu anda bu sayfayı simge durumuna küçültür küçültmez bu yazdıklarım masaüstü ekranında morumsu bir şekilde gözükmeye devam ediyor. GTX 850M ekran kartı var. Ekran kartı güncel. Intel HD Graphics'de güncel. Laptop'u HDMI kablo ile televizyona bağladım hiç bir renk sorunu yoktu. Sorunun ekran kartından kaynaklandığını düşünmüyorum. Panel arızası olduğunu düşünüyorum. Ekranı kesinlikle değiştirmem mi gerekiyor? Başka bir çözümü var mıdır?
 
Sürücülerden kaynaklanacak bir soruna benzemiyor. Ya panelinde bir sıkıntı var ya da GPU'nda. Büyük ihtimal panel değişmesi gerekir ancak yaşlı bilgisayarlarda rastlanır genellikle bu tip durumlar. Garantisi varsa gönderin bence.
 
Garantisi bitti maalesef. Bilgisayarcıya götürdüm. Dediğim gibi panel arızası varmış. 300 ve 400 liralık 2 seçenek vardı panel olarak. 300 liralık olanı seçtim. Panel kargodan geldiğinde götürüp taktıracağım. Aslında 3 senede böyle bir problemin kolay kolay karşılaşılacak bir şey olmayacağını söyledim tamirciye. O da teknoloji şans işidir dedi. Ben de biraz şanssız olduğum için normaldir herhalde :D
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı