Asus N550Jv-ch127h Mac OS X Mavericks Kurulumu

Koray KARAGOZ

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba;
Daha önce hiç kurmayı denemedim fakat araştırma yapıp bir kaç tane versiyon denedim, kurulum yapamadım. Usb boot şeklinde deneyemiyorum, Windows işletim sistemi kurduğum için. Yapmak istediğim tek işletim sistemi olarak laptopbuma ( Asus N550Jv-ch127h) kurmak istiyorum. Niresh-OSX-10.8.5 versiyonun iso'su elimde mevcut dvd ye yazılmıyor, belki dosya yanlıştır tekrar indirebilirm. Forumda video ve yazıları okudum malesef kurulum esnasında takılı kalıp durdu. Araştırmam sonucu Youtube Linkinde olduğu gibi bir rus arkadaşımız kurmuş fakat yakın çevremde macos kullanan olmadığından videoda yapılanları yapamıyorum. Bu konu hakkında bana nasıl yol gösterebilirsiniz? Şimdiden teşekkürler. Konu hakkında Technopat linkinde bulunan konudaki dosyayı indirdim usb yazıp denemek için fakat raw dosyasını usb ye yazıp usb içinde bir dosya göstermiyor. Ayrıca usb yazma işlemi sonunda boş şekilde kalıyor. Ne yapmam lazım? Konu hakkında desteğinizi bekliyorum.
İyi forumlar. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Mavericks kurun demeden Mavericks'i keşfettiğiniz için teşekkürler :) Gelelim sorularınıza...

RAW dosyasını USB belleğe yazdırdıktan sonra Windows USB belleği tanımayacaktır. Bunun sebebi Windows'un Apple HFS dosya sistemini desteklememesidir. Buradan USB belleği eski haline çevirin:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Win32 Disk Imager ile tekrar USB belleğe yazın ve rehberleri izleyerek kurulum yapmaya çalışın:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sistemin nerede takıldığını anlamamız için de sistemi -v ile boot etmeniz gerekiyor. Sonrasında ise takılan yerin fotoğrafını ekleyeceksiniz.

Kolay gelsin.

Öncelikle Mavericks kurun demeden Mavericks'i keşfettiğiniz için teşekkürler :) Gelelim sorularınıza...

RAW dosyasını USB belleğe yazdırdıktan sonra Windows USB belleği tanımayacaktır. Bunun sebebi Windows'un Apple HFS dosya sistemini desteklememesidir. Buradan USB belleği eski haline çevirin:

Win32 Disk Imager ile tekrar USB belleğe yazın ve rehberleri izleyerek kurulum yapmaya çalışın:

Sistemin nerede takıldığını anlamamız için de sistemi -v ile boot etmeniz gerekiyor. Sonrasında ise takılan yerin fotoğrafını ekleyeceksiniz.

Kolay gelsin.

Mikail bey Niresh 10.9 versiyonunu USB'ye yazdırdım usb boot şeklinde görüyor fakat -v diyip ekran görüntüsü alıcak zaman olmuyor. Elma logosu gelip restart edip windows acılıyor. Acaba sdd de bulunan windowsu komple silmem mi gerekicek? -v dediğimde kod satırları çalışıyor elma logusu geliyor hızlı bir şekilde sonra restart ediyor laptop. Ne yapmam gerekiyor acaba?

y2ypJn.jpg

Pause break ile aldığım son ekran goruntusu bu şekilde burdan sonra beklemede durup restart atıyor malesef.

USB belleğin içinden kextleri sildiniz mi? Inject Intel devre dışı mı?
Mikail Bey pardon kext dosyalarını silmedim nerden, nasıl sileceğime şimdi bakıp tekrardan deniyeceğim. Dj sms dediğiniz komutuda şimdi deneyeceğim.

Telefondan yazdığım için yazım hataları için şimdiden özür dilerim. Kurulum başarılı bir şekilde gerçekleştirdim, fakat elma logosunda kaldı vermiş olduğunuz linklerdeki dj sms kernel işlemini mi yapmam gerekiyor ve nasıl yapacam? Ssd'ye kurulu yere Usb'den giriş yapıp -v yazınca resimdeki hatada kalıyor.
2vMRAv.jpg

Tekrar format atıp kurulum yaptığımda aşağıdaki farklı bir hatayı aldım.

GbqJ8v.jpg

Konu hakkında yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Tekrar merhaba;
Düzenleme yapamadığım için tekrar yazıyorum. -v ile güvenli modda açılıyor. Fakat kendisi boot olmuyor. Güvenli modda ise sadece kurulum yaptığım Usb görüyor vermiş olduğunuz kext dosyalarını bu yüzden aktaramıyorum. İnternet olmadığı için direk indiremiyorum. Konu hakkında nasıl bir yol izlemeliyim? Windows kurup tekrardan bir işlem mi yapmam gerekicek?
Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı